Ηλεία: Η κάμερα “έπιασε” ύποπτο για εμπρησμό πριν την εκδήλωση της φωτιάς

Εντοπίστηκε ύποπτος για εμπρησμό, ο οποίος έχει εντοπιστεί και αναζητείται  για να συλληφθεί, με τις κάμερες να τον έχουν «πιάσει» πριν την εκδήλωση της φωτιάς

Ενώ μαίνεται η φωτιά στην Ηλεία, και υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους με τη μανία της πύρινης λαίλαπας να καταστρέφει, εντοπίστηκε ύποπτος για τον εμπρησμό στην Ηλεία, όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Δημάρχου, «είναι πολύ περίεργο να κινείται κάποιος με μηχανάκι και αμέσως να πιάνει φωτιά». Ο ύποπτος έχει εντοπιστεί από τις κάμερες και η αστυνομία τον αναζητά για να συλληφθεί.

Ηλεία: Τουλάχιστον 100 εγκλωβισμένοι

Την ίδια ώρα, κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο χωριό Κλάδεος στο μέτωπο που μαίνεται στην Ηλεία. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 100 με 150 άτομα, μεταξυ των οποίων ηλικιωμένοι και παιδιά.

Από τις φωτιές τραυματίστηκαν δύο κάτοικοι εθελοντές που βοηθούσαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και δύο πυροσβέστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας.

Πολύ δύσκολη η κατάσταση στο Χελιδόνι

Δύσκολη είναι και η κατάσταση έξω από το χωριό Χελιδόνι, το οποίο έχει εκκενωθείαπό την Τετάρτη (04/08) ενώ η Πυροσβεστική έχει διακόψει το μέτωπο στο δρόμο με το διπλανό χωριό. Ενεργό μέτωπο είναι και στη Βύλιζα με τις Αρχές να έχουν διατάξει την εκκένωση του χωριού, με τους περισσότερους κατοίκους να έχουν μεταβεί στην περιοχή της Λιναριάς. Ενω στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε αρκετούς οικισμούς και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο.