Εκκενωση για την Ιπποκράτειο Πολιτεία- Έκλεισε η Ε.Ο Αθηνών- Λαμίας

Από την Πολιτική Προστασία εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους να απομακρυνθούν μεσω την Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας και από την Ιπποκράτειο Πολιτεία προς Ωρωπό. Ενώ η φωτιά έχει φτάσει στα διόδια Αφιδνων.

Εκκενώνονται οι περιοχές Κρυονέρι, Κοκκινόβραχος, Αφίδνες και η Ιπποκράτειος Πολιτεία λόγω των διαστάσεων που έχει λάβει το μέτωπο της πυρκαγιά στη βόρεια Αττική (05/08).

(05/08-19.00) Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία σε όλες τις οδούς προς την περιοχή , ενώ διακοπή της κυκλοφορίας και στην Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Καλυφτάκη προς Λαμία και στο ύψος των Οινοφύτων προς Αθήνα.

Το πύρινο μέτωπο απειλεί το Κρυονέρι και τη Δροσοπηγή, ενώ από τα βόρεια κατευθύνονται προς Κατσιμίδι και Κοκκινόβραχο. Οι κάτοικοι απομακρύνονται με τη συνδρομή της αστυνομίας, ενώ το πυροσβεστικά ενάερια επιχειρούν ρίψεις νερού καθώς οι επίγειες δυνάμεις λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, αδυνατούν να επιχειρήσουν στις εστίες.

Τρια άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στην Δροσοπηγή, φέρουν εγκαύματα. Στο σημείο μετέβησαν πυροσβεστικές δυνάμεις, και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τους μετέφερε στο ΚΑΤ

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν συνολικά 10 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη. Το ρωσικό Beriev σήμερα (05/08) καθώς συμπλήρωσε τις ώρες ασφαλείας, βρίσκεται στο έδαφος για 24ωρη συντήρηση . Σε συνδρομή αναμένονται επίσης δύο σουηδικά αεροσκάφη τα οποία έχουν καθηλωθεί στην Πολωνία λόγω κακοκαιρίας.