Ηλεία: Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνει το μέτωπο της φωτιάς- Πλησιάζει στα σπίτια, απομακρύνονται κάτοικοι

Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνει η δασική φωτιά που μαίνεται στα Άγναντα Ηλείας, του Δήμου Ήλιδας

Το μέτωπο της δασικής πυρκαγιάς (21/07-16.15), κινείται προς τους οικισμούς Λουκά και Καρυά, ενω δεύτερο πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε στο ίδιο σημείο.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχερένουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ οι κάτοικοι είναι ανήσυχοι ενω οι φλόγες προσέγγισαν τα σπίτια τους, και συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης, με οσα μέσα διαθέτουν.

Στην κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 41 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα από την Πάτρα. Ενώ από αέρος συνδράμουν τρία ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη (ΕΠ Erickson, ένα ΕΠ ΑΒ214 2 CL 215 και 2 CL 415).

Όπως σημειώνουν πηγες ενημέρωσης του Πυροσβεστικού Σώματος το δάσος στα ανατολικά- νοτιοανατολικά είναι έκταση δρυς.

 

Ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ήλιδας, Βαγγέλης Χριστοφόρου, γνωστοποίησε οτι κρίθηκε απαραίτητη η απομάκρυνση κατοίκων από τα Άγναντα, με λεωφορείο του δήμου, όπως και με τους κατοίκους του Λουκά, και χτυπούν τις καμπάνες του χωριού.

Νωρίτερα, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», της Πάτρας, υπαρχιπυροσβέστης της 6ης ΕΜΑΚ, ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης, στην πυρκαγιά που καίει στα Άγναντα του Δήμου Ήλιδας, καθώς  φέρει εγκαύματα σε χέρια και πόδια.