Ηλεία: Δύο αδέλφια Ρομά οι δράστες ληστείας και βιασμού γυναίκας μέσα στο σπίτι της, την Κυριακή του Πάσχα

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου συνέλαβαν τους Ρομά, δράστες ληστείας και βιασμού σε βάρος ηλικιωμένης, σε περιοχή της Ηλείας, την Κυριακή του Πάσχα

Αδέλφια Ρομά, ηλικίας 20 και 42 ετών με ποινικό μητρώο για κλοπές και διαρρήξεις ταυτοποιήθηκαν ως δράστες ληστείας και βιασμού σε βάρος 66άχρονης την Κυριακή του Πάσχα (19/04) μέσα στο σπίτι της σε περιοχή της Ηλείας. Τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα (20/04), τα δυο αδέρφια εγκατέλειψαν την 66άχρονη γυναίκα, δεμένη σε καρέκλα και αποχώρησαν. Όπως διακριβώθηκε κατά την αστυνομική έρευνα, ένας από τους δύο Ρομά διαμένει σε οικία πλησίον της ηλικιωμένης.

Εικόνες από κάμερες και ένα “στικάκι” το οποίο έπεσε από την τσέπη ενός εκ των δυο δραστών -αδελφών ταυτοποίησαν τους δράστες και οδήγησαν την έρευνα των Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου.

Όπως επισημαίνεται στην Αστυνομική ανακοίνωση, ένας εκ των Ρομά, ταυτοποιήθηκε (21/04) ως δράστης κλοπής δικύκλου από το Επιτάλιο Ηλείας, το οποίο διέφυγε στην Μικρομάνη Μεσσηνίας.

Σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις (27/04) στη Ζαχάρω αλλά και σε καταυλισμό Ρομά στη Μικρομάνη Μεσσηνίας, οι δύο Ρομά συνελήφθησαν ενώ κατά εξέταση τους, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου αποδέχτηκαν τις πράξεις τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκαν (28/04) στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.