Ηλ.Βρέντας: “Δόκιμοι Αστυφύλακες δεν μπορούν να καλύψουν θέσεις του μόνιμου προσωπικού στο Ελ.Βενιζέλος, εν μέσω θερινής περιόδου”

Με αφορμή σχόλιο τους αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών τη θερινή περιοδο, απάντηση του αντιπροέδρου της Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α

“Σε ερώτηση μου, προς στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα, σχετικά με την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών λόγω της θερινής περιόδου, στην εκπομπή «Από Νωρίς» στο κανάλι Ε, ο κύριος Υπουργός απάντησε πως η εν λόγω υπηρεσία παρόλο που αντιμετώπιζε πρόβλημα για κάποιες ημέρες, πλέον δεν το αντιμετωπίζει διότι ενισχύθηκε με 55 Αστυνομικούς.

Θα ήταν ευχής έργον αν συνέβαινε αυτό και στην πραγματικότητα.

Η μοναδική ενίσχυση, το τελευταίο χρονικό διάστημα, προς τη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών είναι 25 Δόκιμοι Αστυφύλακες, οι οποίοι δεν επαρκούν για να καλύψουν τον απαιτούμενο αριθμό των αστυνομικών που χρειάζεται το Ελ.Βενιζέλος για να λειτουργήσει με γνώμονα την ασφάλεια του πολίτη που ταξιδεύει, τον αποτελεσματικό έλεγχο κατά την είσοδο και έξοδο στη Χώρα μας και φυσικά στην μη περαιτέρω καταπόνηση του αστυνομικού προσωπικού της Υπηρεσίας αυτής!!

Οι Δόκιμοι Αστυφύλακες δεν μπορούν να καλύψουν θέσεις του μόνιμου προσωπικού και να αξιοποιηθούν στο διαβατηριακό έλεγχο παρά μόνο να χρησιμοποιηθούν βοηθητικά. Μετά το πέρας της πρακτικής τους εκπαίδευσης δεν έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν στον Αερολιμένα διότι σύμφωνα με το ισχύον Π.Δ. πρέπει να τοποθετηθούν σε Αστυνομικά Τμήματα.

Συμπερασματικά, όχι μόνο δεν ενισχύθηκε ουσιαστικά η Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, αλλά αξιοσημείωτο είναι ότι εν μέσω θερινής περιόδου και με ρεκόρ επιβατικής κίνησης, ενισχύει άλλες υπηρεσίες όπως η Δι.Με.Δ.Α. με δεκαήμερες διαθέσεις Αστυνομικών.

Ευελπιστούμε πως η ενίσχυση θα πραγματοποιηθεί άμεσα, και με τις επικείμενες μεταθέσεις θα γίνουν δεκτά τα αιτήματα των συναδέλφων που επιθυμούν να μετατεθούν στον Αερολιμένα καθώς και θα διακοπεί κάθε διάθεση του εξειδικευμένου Αστυνομικού Προσωπικού της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών προς άλλες Υπηρεσίες.

Βρέντας Ηλίας
Β’ Αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής
Αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α.- Π.Ο.ΑΣ.Υ.”