Ηγουμενίτσα: Ζευγάρι Ιταλών ταξίδευε από Βερολίνο μέσω Αλβανίας στην Ελλάδα με τροχοβίλα που μετέφερε 1τόνο υδροπονική κάνναβη

Ξεκίνησαν από το Βερολίνο μέσω Αλβανίας με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο έμφορτο σε κρύπτες με περισσότερο από έναν τόνο ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας

Το ταξίδι των Ιταλών σταμάτησε στην Αθήνα, όταν σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, το βράδυ του Σαββάτου (07/03) οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής σε συνεργασία των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων, προχώρησαν στη σύλληψή τους.

Πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους οι Ελληνικές Αρχές, ανέφεραν τον 32άχρονο Ιταλό και την 27άχρονη Ιταλίδα σύντροφό του, ως μέλη πολυεθνικού κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών. Το ταξίδι τους, είχε αφετηρία το Βερολίνο, όπου και παρέλαβαν την τροχοβίλα. Με στάση στην Αλβανία προκειμένου να φορτώσει τα ναρκωτικά σε ειδικές κρύπτες στο διαμορφωμένο  στα τοιχώματα του αυτοκινούμενου πέρασαν από το διασυνοριακό σταθμό στο Μαυρομάτι Ηγουμενίτσα. Οι αστυνομικοί παρακολούθησαν τη διαδρομή της τροχοβίλας με τις πλαστές ιταλικές πινακίδες και τους μπλόκαραν στην Αθήνα συλλαμβάνοντας τα δύο μέλη της διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης για εμπορία και διακίνησης ναρκωτικών.

Σε έρευνα στο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο που επέβαιναν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στην οροφή, σε εντοιχισμένα έπιπλα και άλλους χώρους κατασχέθηκαν, 1 τόνος και περίπου 145 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 4 κιλά και 68 γραμμαρίων κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), 916 γραμμάρια λάδι κάνναβη και συσκευές κινητών Τα έσοδα της εγκληματικής οργάνωσης από αυτή και μόνο τη μεταφορά, από τις ποσότητες που έχουν κατασχεθεί, θα ξεπερνούσαν το €1.730.000 .

Συνεργασία των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων

Όπως υποστήριξαν στις απολογίες τους οι δύο Ιταλοί, φέρονται να μη γνωρίζουν τους «εγκεφάλους» του κυκλώματος. Σύνδεσμός τους ένας Βόσνιος με διαμονή στη Γερμανία και φέρεται να είχε την επικοινωνία με τα «κεφάλια» του καρτέλ. Όπως διακριβώθηκε η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιείται στην εισαγωγή από την Αλβανία μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, με σκοπό την εμπορία των ναρκωτικών στη χώρα μας, σε χώρες της Ευρώπης και στην Τουρκία.

Το  τελευταίο διάστημα οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών έχουν παρατηρήσει ότι από την Αλβανία εισάγονται μεγάλες ποσότητες κάνναβης με την Ελλάδα ως ενδιάμεσο για να διοχετεύουν τις ποσότητες στην  υπόλοιπη Ευρώπη. Το ίδιο διάστημα έχει παρατηρηθεί αύξηση της τιμής του κιλού της κάνναβης στην χονδρική – από τα €600 στα €1.500 λόγω της μεγάλης ζήτησης.

Οι Αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με τους Γερμανούς συναδέλφους τους στο πλαίσιο της διεθνικής συνεργασίας αναζητούν και τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος , ενώ με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οι δύο Ιταλοί, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.