Η ποσότητα κεταμίνης προκάλεσε (βίαιο) ασφυκτικό θάνατο στη Τζωρτζινα

Η ακαριαία επίδραση στον οργανισμό της 9χρονης, της φαρμακευτικής ουσίας που χορηγήθηκε σε υπερδοσολογία στη Τζωρτζίνα, μεταξύ άλλων αποτυπώνονται στα έγγραφα που τέθηκαν υπ’οψιν των Δικαστικών Αρχών και προκάλεσαν την έκδοση εντάλματος σύλληψης της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου

«.. στο πλαίσιο της προανάκρισης για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου της Γεωργίας, ζητήθηκαν οι ιατρικοί φάκελοι από όλα τα νοσοκομεία όπου είχε νοσηλευτεί (Καραμανδάνειο, Π.Γ.Ν. Πατρών, Ωνάσειο, Γ.Ν. Παίδων Αθηνών) και εξετάστηκε όλο το ιατρικό προσωπικό του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» που παρακολουθούσε την πορεία της υγείας της. Εξετάστηκε και ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροτομή στη Δασκαλάκη Γεωργία, από του οποίου την κατάθεση προέκυψε ότι ο θάνατός της επήλθε συνεπεία «θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία», παρατίθεται σε άλλο σημείο αναφορικά με τις ενδείξεις ενοχής της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγγου, στην οποία αποδίδεται εμπρόθετη ενέργεια να προκαλέσει το θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

«.. συγκεκριμένα, από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο μεταθανάτιο αίμα της διαπιστώθηκε η ύπαρξη της φαρμακευτικής ουσίας «κεταμίνη», σε ποσότητα η οποία είναι τοξική-θανατηφόρα. Αναφορικά με τον ακριβή χρόνο έλευσης του θανάτου μετά τη χορήγηση κεταμίνης, αυτός εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και κυρίως από την οδό χορήγησης. Το χρονικό εύρος ποικίλει από ελάχιστα δευτερόλεπτα έως 20 λεπτά, ανάλογα την οδό χορήγησης. (..) ..προέκυψε ότι ο μοναδικός άνθρωπος που ήταν στο θάλαμο της Γεωργίας τα τελευταία 20 λεπτά της ζωής της, προτού εμφανιστούν οι παρενέργειες του φαρμάκου, ήταν η μητέρα της» σημειώνεται καταδεικνύοντας ενδείξεις ενοχής στην 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου.

«.. από το σύνολο του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού προκύπτει ότι ο θάνατος της Δασκαλάκη Γεωργίας επήλθε συνεπεία χορήγησης θανατηφόρου ποσότητας κεταμίνης, μέσα σε 20 λεπτά το πολύ, από τη στιγμή της χορήγησης και κατά το χρονικό αυτό διάστημα μαζί με τη Γεωργία ήταν μόνο η μητέρα της Πισπιρίγκου, Σωτηρία. Η τελευταία φορά που κάποιος από τους γιατρούς ή το νοσηλευτικό προσωπικό επισκέφτηκε το θάλαμο της ανήλικης ήταν περίπου μια ώρα πριν την εκδήλωση του επεισοδίου που οδήγησε στο θάνατο του παιδιού. Από την εξέταση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και από τον ιατρικό φάκελο του θύματος προκύπτει ότι δεν χορηγήθηκε σε καμία ποσότητα κεταμίνη», αποτυπώνεται στην αιτιολογική έκθεση που τέθηκε υπ όψιν της Προισταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών, η οποία εξέδωσε και το ένταλμα σύλληψης ενώ άσκησε Ποινική Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, στη Ρούλα Πισπιρίγκου για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.