Η ποινική της μεταχείριση απο τον Ανακριτή θα καθοριστεί από τη στάση της- Τα ιδιόχειρα σημειώματα “δείχνουν” και μελαχρινή γυναίκα

Αρνείται κάθε εμπλοκή της στην υπόθεση, δείχνει εντελώς αποστασιοποιημένη και απόμακρη από όσα της καταλογίζουν ωστόσο τα ιδιόχειρα σημειώματα είναι αποκαλυπτικά

Εντός της ημέρας η 35άχρονη γυναίκα, από το χωριό Σταθάς Αιτωλοακαρνανίας, θα κληθεί ενώπιον του Ανακριτή να παραθέσει τους ισχυρισμούς της για το βαρύ κατηγορητήριο στην επίθεση με καυστικό οξύ στην 34άχρονης Ιωάννα. Η στάση της θα καθορίσει και την μετέπειτα ποινική της μεταχείριση καθώς κατηγορείται για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το πλημμέλημα της απείθειας.

Τις τέσσερις ημέρες παραμονής της στο κρατητήριο του 7ου ορόφου της ΓΑΔΑ, ολοκληρώθηκαν οι εργαστηριακές εξετάσεις στις επικοινωνίες και τη συσκευή τηλεφώνου της 35άχρονης και συνυποβληθηκαν στην Εισαγγελία. Αναφορές από Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr αναφέρουν ότι τα αρχεία στο κινητό αν η συσκευή δεν ήταν καταχωρημένη στην 35άχρονη να θεωρούσε ότι ανήκε στην Ιωάννα, καθώς  υπήρχαν αποθηκευμένες μόνο φωτογραφίες τής.

Στα ιδιόχειρα σημειωματα που κατασχέθηκε στην κατοχή της , και κατά τη σύλληψή της, αποδεικνύουν την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει από τις σκέψεις της για τον σύντροφό της και τη σχέση τους που δεν είχε την εξέλιξη που επιθυμούσε. Το σημείωμα στην έρευνα στο σπίτι της, όπως αναφέρεται στα πειστήρια τα οποία έχουν κατασχεθεί, ξεκινάει με τη φράση, “Τι θα γίνει με τον πρώην…” και καταλήγει, “..δυο εβδομάδες από τώρα το νωρίτερο”. Σε άλλο σημείο φέρεται να έχει αποτυπώσει σκέψεις της , στις οποίες αναφέρει, «Αυτός, με αυτόν πορεύομαι. Ξαφνικά εκεί που είναι μόνος του και θέλει να με δει, κάποια του κολλάει. Αλλά δεν κάνει κάτι. Με κρατάει στα χέρια του… », ενώ συνεχίζει σε άλλο σημείο, «…θα φύγω από τη ζωή του ή θα με διώξει;» ως ρητορικό ερώτημα στις σκέψεις που τη βαραίνουν.

“Μου έχει καρφωθεί ότι έχει άλλη, μια ξανθιά φίλη μου. Θα μάθω ότι θα χωρίσει. Πρέπει να προσέξω και μια μελαχρινή από τη δουλειά μου», έγραφε σύμφωνα με πληροφορίες η 35άχρονη σε άλλο ιδιόχειρα σημειωματάριο το οποίο διατηρούσε με ημερομηνία 1 Μαρτίου 2019 στο διαμέρισμά της.

«Θα με απασχολήσουν τα συναισθηματικά μου, λίγο τα επαγγελματικά μου και κάποια ερωτήματα για τον … (σσ το όνομα του 40άχρονου). Μου έχει καρφωθεί ότι έχει άλλη.. και μια ξανθιά φίλη μου… Είμαι αστράκι και εγωίστρια ή θα αγχωθώ για το μέλλον. Με έχει αγχώσει μια γυναίκα υποσυνείδητα. Βρισκόμαστε και απομακρυνόμαστε…».

Με ημερομηνία 8 Νοεμβρίου 2019, σημειώνει: «Εγώ σκέφτομαι τι σκέφτεται και κάνει την τρίχα … τριχιά. Θα μάθω, ότι υπάρχει άλλη για αυτόν ή θα μάθω για κάτι ευχάριστο; Θα τσακωθώ με ανοιχτόχρωμη. Κάποια γυναίκα από το παρελθόν θα του ζητήσει…» ενώ διερωτάται εάν ταιριάζει ωροσκοπικά με τον 40άχρονο φίλο της.

Όπως έχει παραθέσει στους Αστυνομικούς κατα την εξέτασή του, ο 40άχρονος άνδρας, οι εσφαλμένες εκτιμήσεις και η εμμονική επιμονή της 35άχρονης καθώς περιγράφει ανυπόστατες τις εκτιμήσεις της για εμπλοκή του με την 34άχρονη Ιωάννα προκάλεσαν την αρρωστημένη επίθεση σε βάρος της με καυστικό οξύ .  Ο ίδιος άλλωστε, δεν είχε καταχωρημένη στο κινητό του την επαφή επικοινωνίας της 35άχρονης, ενώ τόνισε ότι γνώριζε την Ιωάννα ως κοινωνική επαφή, και δεν είχε ιδέα ότι ήταν η γυναίκα που δέχτηκε την επίθεση με το βιτριόλι μέχρι την κλήτευσή του από τις Αρχές.

Για 21ημέρες, μετά την επίθεση με το βιτριολι στην Ιωάννα που είχε ως αποτέλεσμα να σημαδέψει τη  ζωή της, η 35άχρονη συνέχιζε σε κανονικούς ρυθμούς τη ζωή της, ενώ έδειχνε ως να μην την έχει επηρεάσει καθόλου το γεγονός. Μαλλιά, νύχια, ρούχα, επισκέψεις στο χωριό της το τριήμενο του Αγίου Πνεύματος και έξοδοι με φίλους σε νυχτερινά μαγαζιά, με check in της  παρέα και για τις φίλες της, και όλα αυτά με αναρτήσεις και στο προφίλ της στο Facebook.

Από το προφίλ που διατηρούσε η 35άχρονη είχε αλληλεπίδραση στις φωτογραφίες της Ιωάννας, ωστόσο όπως διαπιστώθηκε κατά την προανακριτική έρευνα, είχε δημιουργήσει και πλαστό προφιλ, ως «Κωνσταντίνα Χατζηφωτίου», όνομα που επικαλέστηκε όταν κάλεσε στην εταιρία ραδιοΤΑΧΙ . Από αυτό, δεν είχε καμία εμφάνιση στο προφίλ της Ιωάννας και όπως εκτιμούν οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ,  το είχε δημιουργήσει για να παρακολουθεί κυρίως το 40άχρονο σύντροφό της, για τον οποίο είχε υπόνοια ότι διατηρεί επαφές με την 34άχρονη μετά το αίτημα φιλίας που εκείνος είχε κάνει στο προφίλ της Ιωάννας.

Η 35άχρονη με τους αστυνομικούς δεν ήταν καθόλου συνεργάσιμη. Αρνήθηκε τη λήψη βιολογικού υλικού καθώς και να απαντήσει στις ερωτήσεις τους, αναφορικά με σημεία στην υπόθεση που εμπλέκεται καθώς μένει αποστασιοποιημένη από την πραγματικότητα, με την ίδια να υποστηρίζει ότι δεν εμπλέκεται στην υπόθεση. «Η δε τραγική ψυχολογική της κατάσταση, επί του παρόντος, δυσχεραίνει τη νηφάλια ανάλυση των δεδομένων. Ελπίζω οι επόμενες ώρες και ημέρες να επιτρέψουν μια πιο ψύχραιμη ματιά στα γεγονότα», μεταξύ άλλων σχολίασε ο συνήγορός της μια μέρα νωρίτερα ερωτηθείς σχετικά με την κατάσταση της 35άχρονης κατά την παραμονή της από την περασμένη Πέμπτη στο κρατητήριο του 7ου ορόφου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.