Η ΟΠΚΕ, σε παροχή βοήθειας ανήλικης και περιστατικού για μεταφορά σε Νοσοκομείο

Σε παροχή και συνδορμή βοήθειας σε εγκλωβισμένους από τα χιόνια, συμμετεχείαν πληρώματα της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ στην Αττκή Οδό, μεταφέροντας στα χέρια πολίτες και ανήλικα

Ξημερώματα (25/01-00.30) ομάδα Ο.Π.Κ.Ε. κλήθηκε σε επιχειρησιακή συνδρομή στα εγκλωβισμένα άτομα στο τμήμα της Περιφερειακής Υμηττού στην Αττική Οδό. Κατά τη διάρκεια της κίνησης τους τα στελέχη της ΟΠΚΕ, παρείχαν τα προσωπικά τους εφόδια – νερό και φαγητό- σε πολίτες που τα είχαν ανάγκη.

Τα πληρώματα της ΕΛΑΣ, προχώρησαν σε απεγκλωβισμό ανήλικης, ο πατέρας της οποίας είχε ενημερώσει ότι παρέμεναν για ώρες εγκλωβισμένοι στο χιόνι και το πρωί (25/01) είχε προγραμματισμένη εισαγωγή σε Νοσοκομείο για χειρουργείο.  Με κίνηση για ώρα πεζή, καθώς η προσέγγιση σε όχημα ήταν εξαιρετικά δυσχερής, με κουτί πρώτων βοηθειών μαζί τους, οι Αστυνομικοί εντίπισαν το ανήλικο κορίτσι και το μετέφεραν στην πλάτη τους, μέχρι τη Δουκίσσης Πλακεντίας, απ’ όπου μαζί με τον πατέρα της παρελήφθησαν από πλήρωμα της Άμεση Δράσης και συνοδεία μεταφέρθηκαν ασφαλείας στο σπίτι τους.

Η Ο.Π.Κ.Ε., μέσω οδηγιών γεωεντοπισμού, εντόπισε επίσης εγκλωβισμένο στρατιωτικό ιατρό, ο οποίος λόγω προβλήματος υγείας, με έντονη δυσφορία έχριζε άμεσης ιστρικής φροντίδας. Μεταφέρθηκε στο 401 Γενκό Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.