“Η μεταστροφή του μεταναστευτικού και η αγωνία των συναδέλφων”|ΑπΟΨΗ*

“..Σήμερα τα Hotspot γίνανε .. προαναχωρησιακά, τα σύνορα έκλεισαν, οι ροές μειώθηκαν και το σώμα των συνοριακών ..στην άκρη γιατί είναι προβοκάτορες”…

image

Η μεταστροφή του μεταναστευτικού και η αγωνία των συναδέλφων..
Η μετάλλαξη των υπηρεσιακής κατάστασης των συναδέλφων που κλήθηκαν μέσα απο διαταγές με την ιδιότητα της ταυτοποίησης και καταγραφής στα νησιά, σήμερα έχουν αλλάξει αντικείμενο. Δεν υπάρχει καμία καταγραφή, αλλά η φύλαξη των “κλειστών” χώρων κράτησης στα λεγόμενα hotspot – που τόσο πολυδιαφημίστηκαν το προηγούμενο διάστημα, είναι πλέον δεδομένη.
Ως Ομοσπονδία, με την εμπειρία στο μεταναστευτικό εδώ και σχεδόν 17 χρόνια στην Ελλάδα, λέγαμε πριν μήνες, πως πρέπει να υπάρχει περιορισμός της ελευθερίας σε αυτούς που θα εισέρχονται για να σταματήσουν οι ροές, πως πρέπει τα βόρεια σύνορα να κλείσουν για να καταλάβουν όλοι πως δεν μπορούν να περάσουν απο αυτή τη Χώρα, τότε λοιπόν μας λέγανε.. προβοκάτορες !.
Σήμερα τα Hotspot γίνανε .. προαναχωρησιακά, τα σύνορα έκλεισαν, οι ροές μειώθηκαν και το σώμα των συνοριακών ..στην άκρη γιατί είναι προβοκάτορες.  Δικαιολογημένη λοιπόν η αγανάκτηση όλων των συναδέλφων που βλέπουν, πως για να έρθουμε στα λόγια μας, έπρεπε να περάσουν ένα εκατομμύριο μετανάστες και πρόσφυγες απο τη χώρα και σήμερα να μετατρέπουμε τις ανοικτές δομές σε κλειστές.
Με μια μικρή επισήμανση: για τις κλειστές δομές, χρειάζεται δύναμη όχι 2 και 5 άνδρες στη βάρδια. Χρειάζονται συνθήκες ασφάλειας και εγκαταστάσεις που να μην κινδυνεύει κανείς. Και βέβαια χρειάζεται και θεσμικό πλαίσιο για να μην χάσουμε και μεις την δουλειά μας.
Με αυτές τις επισημάνσεις,  ζητήσαμε εγγράφως την υποστήριξη από τον Αρχηγό του Σώματος.


*Γιάννης Τοτονίδης, Αντιπρόεδρος ΠΟΣΥΦΥ