“Φρούδες ελπίδες”, εξυπηρετούν αλλά συμφέροντα|ΑΠΟΨΗ*

..”ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΒΙΑΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥ ΜΕΣΑ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ(..)
..ΜΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΠΧ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΦΓΑΝΩΝ Ή ΑΥΤΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΜΠΛΟΚΕΣ (..)
..Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΩΝ ΜΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΣΜΑΤΟΣ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ (.. ) ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΚΟ ΞΑΦΝΙΑΖΕΙ (..)
..Η ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ .. ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΝΕΚΡΟΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ (..)
..ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΟΙ ΚΕΝΤΡΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ  ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΣΕΡΒΟΙ-ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ-ΣΛΟΒΑΚΟΙ-ΣΛΟΒΕΝΙΟΙ-ΚΡΟΑΤΕΣ-ΟΥΓΓΡΟΙ ΚΑΙ ΒΟΣΝΙΟΙ. ΑΡΑ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΙ “..

image

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ/10-4-2016

1)ΤΑ ΟΣΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΕΣ ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΒΙΑΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥ ΜΕΣΑ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ (ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΔΩ, ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ). ΥΣΤΕΡΟΥΜΕ ΣΕ HUMAN INTELLIGENCE. ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΟ ΓΡΑΦΩ. ΥΠΟΥΛΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ…….

2)ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΕΝΤΡΑ-ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ-ΕΙΝΑΙ ΕΣΤΙΕΣ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΩΝ-ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΩΝ-ΠΟΛΥΠΟΙΚΙΛΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΥΡΗΝΩΝ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΡΙΣΕΙΣ. ΜΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΠΧ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΦΓΑΝΩΝ Ή ΑΥΤΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΜΠΛΟΚΕΣ…..Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ…ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ…..

3)ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΩΝ ΜΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΣΜΑΤΟΣ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ. ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΜΑΣ ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ, ΣΤΑΤΙΚΕΣ, ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΧΥ. ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΑΧΑ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΟ “ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ “..

4)ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ 40-202ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΟΝΤΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ. ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΚΟ ΞΑΦΝΙΑΖΕΙ…ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΕΚΤΟΣ….ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΠΕΡΙΕΡΓΩΝ  ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. ΤΟ ΠΟΛΥ 3-4 ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ  ΜΚΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ. ΕΔΩ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΧΤΑΡΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΙΕΣΕΙΣ.ΠΡΟΣ ΑΥΤΕΣ  ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ….

5)ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ Η ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΘΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ. ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΡΑΤΩΝ (ΠΑΚΙΣΤΑΝ-ΙΡΑΚ-ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ-ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ), ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ. ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΕΓΚΥΡΩΝ, ΕΝΝΟΩ ΕΓΚΥΡΟΤΑΤΩΝ.

6)Η ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ . ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ. ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΝΕΚΡΟΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ….ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΜΑΤΑ….

7)ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝΕ. ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ. ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ 7000 ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ. ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΧΘΕΣ ΘΑ ΜΕΤΑΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ 2 ΕΚΑΤ ΝΕΟΙ ΤΟ ΔΙΜΗΝΟ ΙΟΥΛΙΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ  ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ. ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΟΙ ΚΕΝΤΡΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ  ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΣΕΡΒΟΙ-ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ-ΣΛΟΒΑΚΟΙ-ΣΛΟΒΕΝΙΟΙ-ΚΡΟΑΤΕΣ-ΟΥΓΓΡΟΙ ΚΑΙ ΒΟΣΝΙΟΙ. ΑΡΑ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΙ. ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΚΟ ΝΑ ΤΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ. ΑΥΤΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ….


*DR. Αθανάσιος Δρουγος, Διεθνολογος/ Στρατηγικός Αναλυτής