Η μετακίνηση συνδικαλιστή Αξιωματικού Πυροσβέστη προκάλεσε “αιχμές” και καταγγελία

Ανακοίνωση απο την Ένωση Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος

Οπως αναφέρουν στο κείμενο της ανακοίνωσης, «Όταν την 7-2–2021 η ΕΠΑΥΠΣ τοποθετήθηκε δημόσια περί περιστατικών εργασιακού εκφοβισμού (mobbing), κανείς μας δεν φαντάζονταν ότι τόσο σύντομα ένα πρόσκαιρο κενό εξουσίας αμέσως μετά την αποχώρηση του τέως Υφυπουργού θα γινόταν αφορμή προκειμένου να συντελεστεί μια φοβική, νευρική, αντιεπαγγελματική και αντίθετη στο δημόσιο συμφέρον υπηρεσιακή μετακίνηση στελέχους μας και δη του Προέδρου της Ένωσης με τη σύμφωνη γνώμη ( ; ) του έως σήμερα υφιστάμενου κ. Γ.Γ.Π.Π.

Με την υπόμνηση ότι τέτοιου είδους αναχρονιστικές σκοτεινές και προβληματικής ηθικής πρακτικές παραπέμπουν σε διοικητικές διαδικασίες τριτοκοσμικών χωρών, επικοινωνούμε προς κάθε κατεύθυνση οτι άμεσος στόχος μας είναι η διενέργεια Ε.Δ.Ε από μέρους της νέας μας Πολιτικής Ηγεσίας με στόχο την υποδειγματική τιμωρία κάθε ηθικού αυτουργού και κάθε άμεσου συνεργού σχετικά με την υπόθεση της παράνομης μετακίνησης του Προέδρου της Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ. από την Γ.Γ.Π.Π. στην Π.Υ Κρωπίας, παρότι έδρα της Ένωσης παραμένει η Διοίκηση Αθηνών.

Υπενθυμίζουμε στη Διοίκηση ότι κάθε έγγραφη Διαταγή του κ. Αρχηγού οφείλει να είναι υπογεγραμμένη προτού εκτελεστεί, πάντοτε με περιεχόμενο μη παρεκκλίνον του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, ειδάλλως το μόνο που “εκτελείται” είναι το κοινό αίσθημα δικαίου και η νομιμότητα».