Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αποχαιρετά την Διευθύντριά, Δρ. Όλγα Κακαλιάγκου

Πένθος στη ΓΓΠΠ με το θάνατο της Διευθύντριας της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων, Εθελοντισμού-Εκπαίδευσης και Εκδόσεων, Δρ. Ολγας Κακαλιάγκου

Η Όλγα Κακαλιάγκου υπηρέτησε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για περίπου 19 χρόνια, ενώ από το 2010 ανέλαβε Διευθύντρια της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων, Εθελοντισμού-Εκπαίδευσης και Εκδόσεων. Ήταν απόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Διδακτορικού Τίτλου στον Τομέα Μετεωρολογίας-Κλιματολογίας.

Από τη θέση της Διευθύντριας στην ΓΓΠΠ, είχε εκπροσωπήσει την χώρα μας σε διεθνείς και περιφερειακές συνεργασίες και οργανισμούς σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ηνωμένων Εθνών και ΝΑΤΟ, είχε διατελέσει συντονίστρια πλήθους ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ενώ παράλληλα είχε καταρτίσει σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων εθελοντικών ομάδων σε θέματα πολιτικής προστασίας. Καθοριστικός ήταν ο ρόλος της τόσο στη δημιουργία της Ελληνικής Εθνικής Πλατφόρμας για την Μείωση της Επικινδυνότητας των Καταστροφών, όσο και στην συμμετοχή της χώρας μας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Η Όλγα Κακαλιάγκου υπήρξε πολύτιμο στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, εξαίρετη επαγγελματίας και αγαπητή σε όλους συνεργάτης.

Τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της εκφράζουν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και σύσσωμο το προσωπικό της υπηρεσίας.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 15.00 στο Κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης.