“Στις περιοχές που το έγκλημα “χτυπάει κόκκινο”, μοναδικός σύμμαχος των πολιτών, ο Αστυνομικός στις γειτονιές”

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της ΕΑΣΥΑ Πειραιά στην ΔΙΑΣ Πειραιά για τη σύλληψη δράστη ληστείας σε Σουπερ Μαρκετ στα Καμίνια

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά προβάλλει και συγχαίρει δημόσια το προσωπικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά όπου σήμερα 24-10-2019 ημέρα Πέμπτη, απογευματινές ώρες και επί της οδού Λ. Θηβών, χωρίς δεύτερη σκέψη και με άμεσο κίνδυνο για την ζωή τους, κατάφεραν και συνέλαβαν δράστη όπου νωρίτερα είχε διαπράξει ληστεία στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ” Σκλαβενίτης” το οποίο βρίσκεται στο σημείο.

Ο δράστης της ληστείας πρόταξε και σημάδεψε με όπλο τους συναδέλφους μας, οι οποίοι όμως τήρησαν τους κανόνες αυτοπροστασίας και επιδεικνύοντας περίσσιο επαγγελματισμό και ψυχραιμία, κατάφεραν αποφεύγοντας τα χειρότερα τόσο για τους πολίτες, τους υπαλλήλους, αλλά και τους ίδιους, να ακινητοποιήσουν τον δράστη. Κανείς δεν τραυματίστηκε.
Οι συνάδελφοι της Υποδιεύθυνσης ασφαλείας Πειραιά που ανέλαβαν την υπόθεση, είμαστε σίγουροι ότι με τον ίδιο ζήλο και επαγγελματισμό σύντομα θα την φέρουν εις πέρας με τον εντοπισμό και σύλληψη του άλλου δράστη που διέφυγε απο το σημείο.

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι στις περιοχές που το έγκλημα χτυπάει κόκκινο, ο μοναδικός σύμμαχος των πολιτών, ως προς την ασφάλεια του ιδίου αλλά και της περιουσίας του, είναι ο Αστυνομικός που περιπολεί στις γειτονιές. Έτσι και οι συνάδελφοι της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Πειραιά καθημερινά με αυταπάρνηση και φιλότιμο “προτάσσουν τα στήθη τους” απέναντι στο έγκλημα. Βρίσκονται σε κάθε πλατεία, σε κάθε δρόμο, σε κάθε συνοικία πάντα δίπλα στους πολίτες.

Τέλος, με αφορμή και αυτό το συμβάν με αίσιο τέλος, το συνδικαλιστικό μας κίνημα, συνεχίζει να προβάλει τα δίκαια αιτήματά μας για τη θωράκιση του λειτουργήματος του αστυνομικού (επαρκής εξοπλισμός, εργασιακές συνθήκες κλπ) καθώς και την αναγνώρισή του ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού.

Για το Δ.Σ