Η φημολογία που δημοσιεύτηκε ως ρεπορταζ και η διαψευση της Βουλής για την Αστυνομικό που δε θα συνοδεύσει το Φρανσουά Ολαντ.

Μια “διαρροή” υπό τη μορφή δημοσιεύματος ως προϊον ρεπορταζ σε έντυπες και ηλεκτρονικές εγχώρις εκδόσεις και η αναπαραγωγή δημοσιευμάτων στο Γαλλικό Τύπο, με κεντρικό πρόσωπο γυναίκα Αστυνομικο της ΕΛΑΣ και ως αφορμή την επίσημη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολαντ στην Αθήνα, προκάλεσε αντιδράσεις και “τιτίβισμα” συγνώμης ενώ ανακοινωση εξέδωσε και η Βουλή.wpid-20151021_042713.jpgΔημοσιεύματα του εγχώριου τύπου, ανέφεραν ότι η αποκλειστική συνοδεία του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολαντ, ανατέθηκε σε ..ένστολη Ελληνίδα «αμαζόνα», η οποία υπηρετεί στην Ασφάλεια της Βουλής των Ελλήνων η οποία μεταξύ άλλων, εχει εκπαιδευτεί και στην ισραηλινή πολεμική τεχνική Krav Maga (Κράβ Μαγκα).

Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, αναπαρήγαγε την είδηση από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης χωρίς να επικαλείται την πηγή, με σεξιστικά υπονοούμενα σε βάρος της επιλογής της Αστυνομικού Ευρυδίκης Σουλιώτη, λόγω της…”αδυναμίας του Γάλλου προέδρου στις ωραίες γυναίκες”, ως μια «κίνηση ευχαριστίας» του Αλέξη Τσίπρα προς τον Γάλλο Πρόεδρο για τη στήριξή του προς την Ελλάδα. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα προκάλεσε εντονες αντιδράσεις, με τη γαλλική εφημερίδα να ανακαλέι το δημοσίευμα ενώ τη Δευτέρα (19/10) με tweet στον λογαριασμό της, ζήτησε συγνώμη από την Υπαστυνόμο της ΕΛΑΣ Ευρυδίκη Σουλιώτη και τους αναγνώστες της.

wpid-20151021_042826.jpgΑφορμή για τη “φημολογία” που αναπτύχθηκε, ήταν η επίσκεψη στελεχών Ασφαλείας της Γαλλικής Πρεσβείας στη Βουλή των Ελλήνων, προκειμένου να ενημερωθούν από τους Ελληνες συναδλέφους τους, και να ληφθούν όλα τα απαράιτητα μέτρα για την Ασφάλεια του Γάλλου Προέδρου, κατά την παραμονή του στους χώρους κατά την ομιλία του στο Κοινοβούλιο. Από την Υπηρεσία Ασφάλειας της Βουλής, ανατέθηκε στην Υπαστυνόμο, η οποία υπηρετεί στη συγκεκριμένη υπηρεσία, η συνοδεία του κλιμακίου της ξένης αποστολής. Την ίδια κιόλας ημέρα, «διέρρευσε» η πληροφορία στον εγχώριο έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ότι την αποκλειστική συνοδεία του Φρανσουά Ολάντ θα έχει η Ελληνίδα Υπαστυνόμος Ευρυδίκη Σουλιώτη, η οποία έχει περάσει σχολείο στην προστασία επισήμων με εκπαίδευση στην ισραηλινή πολεμική τέχνη αυτοπροστασίας Krav Maga (Κραβ Μαγκά) με αναφορά σε συγκεκριμένη Ιδιωτική Εταιρεία παροχής υπηρεσιών προστασίας επισήμων με έδρα περιοχή της Ν/Α Αττικής, ενώ τα δημοσιεύματα συνοδεύτηκαν και από φωγραφικό υλικό κατά την εκπαίδευση, στην οποία συμμετείχε η Αστυνομικός με συναδέλφους της, το περασμένο καλοκαίρι.

Υψηλόβαθμοι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., αποδίδουν τη “διαρροή” σε διαφημιστική προωθητική καμπάνια της ιδιωτικής εταιρείας υπηρεσιών προστασίας VIP και μελών της τεχνικής αυτοάμυνας Krav Maga (Κραβ Μαγκά) και η οποία είχε και το φωτογραφικό υλικό της εκπαίδευσης στην οποία συμμετείχε η Αστυνομικός.

Η Βουλή, εξέδωσε για το θέμα που προκλήθηκε σχετική ανακοίνωση: «Διαψεύδονται τα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, τα οποία αναφέρονται στην αποκλειστική συνοδευτική ασφάλεια του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, από πρόσωπο της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βουλής των Ελλήνων».