Η “φάρσα” για παγιδευμένο όχημα.. σκοπού, προκάλεσε κινητοποίηση της ΕΛΑΣ

Δικογραφία σχηματισθηκε από την Ασφάλεια, για “κακόγουστο” φαρσέρ ο οποίος προκάλεσε ..κινητοποίηση στο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ, με απειλητικό τηλεφώνημα για.. “παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα”.
ΕΛΑΣ.jpgΤο τηλεφώνημα στο κέντρο της Άμεσης Δράσης (10/12-00.15) ενημέρωνε για όχημα σταθμευμένο στην περίμετρο του Εφετείου, το οποίο ήταν “παγιδευμένο με εκρηκτικά” με χρονικό περιθώριο πυροδότησης, τα 45λεπτά. Για να γίνει πειστικός ο άνδρας, επικοινωνησε και δεύτερη φορά για να “επιβεβαιώσει” ότι η απειλή του, είχε ληφθεί υπόψιν των Αστυνομικών ενώ έδωσε και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Αμεσα τα πληρώματα της ΕΛΑΣ, ενημερώθηκαν να μεταβούν στο σημείο, να εντοπίσουν το όχημα και να αποκλεισουν τη περιοχή. Ωστόσο, μόλις τα πληρώματα ενημερώθηκαν για τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, για να το εντοπίσουν, άκουσαν το σκοπό του Πρωτοδικείου, να δηλώσει ότι είναι “ο ιδιοκτήτης του οχήματος”.
Το επίπεδο κινητοποίησης για την ΕΛΑΣ, ανέβηκε σε “υψηλού κινδύνου”. Η περιοχή αποκλείστηκε στο οικοδομικό τετράγωνο από πληρώματα της Άμεσης Δράστης και της ΔΙΑΣ, ενώ στο σημείο, κλήθηκε να μεταβεί και κλιμάκιο του ΤΕΕΜ. Ύστερα από έλεγχο, πυροτεχνουργοί διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν εκρηκτικά στο όχημα και η κινητοποίηση για τους Αστυνομικούς, έληξε.
Κατά την προανακριτική έρευνα, από την Κρατική Ασφάλεια, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος ενός άνδρα, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε κινητοποίησε την Αστυνομία, και είχε καλέσει από καρτοτηλεφωνο της περιοχής.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport