Η εξιχνίαση προϋποθέτει σύλληψη δράστη και στη δολοφονία του Καραϊβαζ, υπάρχουν μόνο προεκλογικές δηλώσεις

“Οι χρόνοι της αστυνομικής προανακριτικής έρευνας έχουν το χρόνο τους, διαφέρουν και δεν ακολουθούν τις δημοσιογραφικές αξιώσεις και τις κοινωνικές απαιτήσεις”, ωστόσο στην υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, η εξιχνίαση απέχει από τις συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν

Δύο χρόνια και είκοσι ημέρες το ΥΔΕΖΙ της Ασφάλειας Αττικής, προβαίνει σε δύο συλλήψεις – αδελφών, με περιφερειακή δραστηριοποίηση στο χώρο της νύχτας- οι οποίοι κατηγορούνται για εμπλοκή τους στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ .
Επίσημες ανακοινώσεις και δηλώσεις των Αρχών αποδίδουν την εκτίμηση, ότι εκ των συλληφθέντων ήταν και φυσικός αυτουργός – χωρίς να έχει προκύψει μέχρι στιγμής στοιχειοθετημένη απόδειξη.
Από το “εξιχνιάστηκε” η υπόθεση – δηλαδή ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν οι δράστες – στο “προέκυψαν στοιχεία ενοχής δύο ατόμων”, υπάρχει μεγάλη απόκλιση, με δεδομένο ότι η υπόθεση θα παραπεμφθεί σε ακροαματική διαδικασία και θα πρέπει να “σταθεί” το κατηγορητήριο (!) στο Δικαστήριο.

Για την υπόθεση, η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, άργησε μια ώρα(!) ωστόσο, προηγήθηκε η αναγγελία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, από τον Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και υποψήφιου βουλευτή στις επερχόμενες εκλογές, με αναφορά σε “εξιχνίαση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ”.
Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο Τάκης Θεοδωρικάκος ως άλλος “influencer Υπουργός”, φαίνεται να εποφθαλμιά σε ρόλο άτυπου Εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ τη θέση, καθώς φροντίζει τις επιτυχίες της ΕΛΑΣ να την εκμεταλλεύεται για πολιτικό του όφελος.
Την τάση του να χρησιμοποιεί τις αστυνομικές επιτυχίες ως εφαλτήριο στην πολιτική του ανέλιξη και εκλογή στις επερχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές, είχε επισημάνει (με άλλη αφορμή) ο προκάτοχος του Γιώργος Βουλγαράκης, ο οποίος, απευθυνόμενος προς τον ΠΡΟΠΟ σε “ανοιχτή επιστολή”, του είχε επισημάνει, «….Αν ο Υπουργός μπερδέψει το ρόλο του, και θεωρήσει ότι είναι «Στρατηγός», μετά βεβαιότητας θα φύγει νύχτα! Αν σπεύδει να καρπωθεί, με δημόσιο λόγο, τις επιτυχίες της ΕΛΑΣ (που είναι πολλές) θα εισπράξει- απευθείας, και τις αστοχίες της (που είναι επίσης πολλές). Το ίδιο συμβαίνει και όταν καθιστάς τον Πρωθυπουργό δημόσια κοινωνό των θετικών (ή εκ πρώτης όψεως θετικών) αποτελεσμάτων της δράσης των οργάνων του. Αν τον καθιστάς κοινωνό στα θετικά, θα ερωτηθείς- δημόσια, αν τον έχεις ενημερώσει και για τις αποτυχίες. Και επειδή οι «στραβές» πάντα υπάρχουν στη ζωή, οι πιθανότητες να εκτεθείς , είναι πολύ περισσότερες από το να μην εκτεθείς..»
Αρκετοί ωστόσο έσπευσαν -προεκλογικά – δημόσια να δώσουν συγχαρητήρια για την υπόθεση ως εξιχνίαση- αν και οι εκτελεστές δεν έχουν εντοπιστεί ούτε καν προσδιοριστεί –
Και η πολιτική, εκμεταλλευτικε την κοινωνική απαίτηση, να συλληφθούν οι δράστες από τις επίσημες Αρχές, ωστόσο το κίνητρο και ο εντολοδόχος σε εκτέλεση του “συμβολαίου θανάτου” για Γιώργο Καραϊβαζ παραμένει αδιευκρίνιστο
Αυτή η εργαλειοποίηση και η πολιτική εκμετάλλευση, περισσότερο προβληματίζει από το να δημιουργεί αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας..