Η επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου, υπό την οπτική ενός Τροχονόμου|ΑΠΟΨΗ*

..”Για τρισήμησι ώρες η Βασ. Σοφίας έμεινε κομμένη στα δυο με τον κόσμο .. να εγκλωβίζεται ή να πρέπει να κάνει τρελούς κύκλους για να φτάσει στον προορισμό του.
Άλλοι να βρίζουν την κυβέρνηση, άλλοι να βρίζουν τον Πούτιν.
Άλλοι να βρίζουν τους αστυνομικούς..
Εμείς εκεί, στην ορθοστασία, ατάιστοι, απότιστοι, να γινόμαστε η βαλβίδα εκτόνωσης για τον μεροκαματιάρη του Παγκρατίου μέχρι τον μεγαλογιατρό της Στησιχόρου”…

image

“Χθες 2500 αστυνομικοί απασχοληθήκαμε για την ασφάλεια του Πούτιν στο κέντρο της Αθήνας.
Οι τροχονόμοι ξεκινήσαμε 12 το μεσημέρι τη βάρδια και σχολάσαμε 12 το βράδυ.
Ο επίσημος στις 19:30 θα πήγαινε από το Μέγαρο Μαξίμου στο Βυζαντινό Μουσείο, 10 λεπτά πριν τη κίνησή του και μέχρι να πραγματοποιηθεί αυτή έπρεπε να γίνουν αυστηρές εκτροπές. Προς το δρομολόγιο ούτε όχημα, ούτε ποδήλατο, ούτε πεζοί, που δεν τους άφηναν οι δυνάμεις της ΥΜΕΤ- ΥΑΤ. Έλα μου όμως που αντί για 19:30 η κίνηση πραγματοποιήθηκε στις… 23:00!
Για τρισήμησι ώρες η Βασ. Σοφίας έμεινε κομμένη στα δυο με τον κόσμο που ήταν στο Κολωνάκι και ήθελε να πάει Βύρωνα, Καισαριανή και στα Ανάκτορα να εγκλωβίζεται ή να πρέπει να κάνει τρελούς κύκλους για να φτάσει στον προορισμό του.
Άλλοι να βρίζουν την κυβέρνηση, άλλοι να βρίζουν τον Πούτιν.
Άλλοι να βρίζουν τους αστυνομικούς, γιατί κλείνουμε τους δρόμους επειδή έτσι γουστάρουμε ή επειδή αθετήσαμε το λόγο μας για 10 μόνο λεπτά εκτροπή.
Εμείς εκεί, στην ορθοστασία, ατάιστοι, απότιστοι, να γινόμαστε η βαλβίδα εκτόνωσης για τον μεροκαματιάρη του Παγκρατίου μέχρι τον μεγαλογιατρό της Στησιχόρου.
Κάθε όχημα και ένα- δυο- πέντε λεπτά διάλογος για κάθε είδους πληροφορία.
Κάθε όχημα και μια διαφορετική αντιμετώπιση από εμάς.
Κάθε όχημα και μια διαφορετική άποψη για το πως θα πρέπει να είναι η αστυνομία, για τον γεωστρατηγικό σχεδιασμό της χώρας, για οτιδήποτε θες να φανταστείς.
Η ΕΛΑΣ νομίζω τα πήγε περίφημα χθες. Συγχαρητήρια”.

_____
*Φωτεινός Παγιαύλας, αντιπρόσωπος ΕΝ.ΑΣ.Υ Αθηνών