Αναζητούν το δράστη της δολοφονίας της Ελευθερίας Αγραφιώτου- Ενδείξεις χωρίς αποδείξεις για τα ευρήματα στο χώρο του εγκλήματος.

Μέχρι να προκύψουν αποτελέσματα από τις έρευνες, η υπόθεση της δολοφονίας της 69άχρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου, εξελίσσεται σε θρίλερ.

image

Η προανακριτική έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται ώστε να εξακριβώσουν και να προσδιορόσουν τα στοιχεία ταυτότητας του δράστη της άγριας δολοφονίας της 69άχρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου για να εξιχνιάσουν το έγκλημα και να συλλάβουν το δράστη.
Ήταν η φράση κατά την ανάκριση του 30άχρονου Εμ.Κ., “σε κάποιο υπόγειο χώρο που δεν θυμάται είχε επιτεθεί και σε μια ακόμη γυναίκα” που έθεσε τους Αστυνομικούς να τον εξετάσουν ως ύποπτο δράστη της δολοφονίας της 69άχρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου.
Στο υπόγειο πάρκινγκ του εμπορικου στο Μαρουσι όπου δολοφονήθηκε η 69άρονη συνταξιούχος, οδήγησαν (27/05) σε αναπαράσταση στο χωρο εγκλήματος τον 30άχρονο ” βιαστή της διάβασης” ως βασικό ύποπτο για τη δολοφονία της γυναίκας, Αστυνομικοί της Ασφάλειας.
Πέντε Αστυνομικοί μετέφεραν τον ύποπτο στο χώρο του εγκλήματος ώστε να εξακριβώσουν αν οι κινήσεις του 30άχρονου στο υπόγειο πάρκινγκ έδειχναν να γνώριζε το χώρο, έδειχνε οτι ο χώρος του ήταν εντελώς άγνωστος. “Δε μπορούσε καν να προσανατολιστεί”, αναφέρουν Αστυνομικές πηγές.
Στα πρώτα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων από τη σύγκριση δειγμάτων DNA τα οποια ελήφθησαν από τον 30άχρονο Εμ.Κ, και πειστήρια από το χώρο εγκλήματος και δείγματα από τα ρούχα και τη σορό της 69άχρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου προέκυψε αρνητική ένδειξη ταυτοποίησης. Ωστόσο όπως επισημαίνεται “τα πρώτα αποτελέσματα ενδεικνύουν θετική/ αρνητική τάση ως προς το συνολικό αποτελεσμα, χωρίς να αποτελούν και αδιάσιστη απόδειξη”, κάτι που όπως εξηγούν έμπειροι αξιωματικοί της ΔΕΕ, το αρχικό αρνητικό αποτέλεσμα για το DNA και τα δακτυλικά αποτυπώματα στην υπόθεση δολοφονίας της Ελευθερίας Αγραφιώτου έχει ενδείξεις αλλά όχι εργαστηριακές αποδείξεις που αποτελούν και αδιάσιστα στοιχεία, ενω ο ογκος των πειστηρίων από το χώρο που έχει περισυλλεγεί είναι μεγάλος ενώ θα γίνουν και επαναληπτικές εργαστηριακές εξετάσεις. “Η διασύνδεση του 30άχρονου με το έγκλημα με τα έως τώρα δεδομένο δεν προκύπτει, αλλά δεν αποκλείει και την εμπλοκή του”, επισημαίνουν απο την Ασφάλεια Αττικής.
Εν τω μεταξύ αναμένονται τα αποτελεσματα από τις τοξικοϊστολογικές εξετάσεις που έχει διαβιβάσει ο ιατροδικαστής Γιώργος Ντι Λέρνια τα οποία εκτιμάται θα προσφέρουν σημαντικά στοιχεία στην προανακριτική έρευνα κατα τη διερεύνησης του εγκλήματος.
Αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξετάζουν τον 30άχρονο “βιαστή της διάβασης” του Αμαρουσίου ο οποιος ωστόσο δείχνει ως να μην είναι σε θέση να περιγράψει τη σκηνή εγκλήματος της άγριας δολοφονίας της 69άχρονης συνταξιούχου τραπεζικού. Ωστόσο έχει παραδεχτεί ότι έχει διαπράξει και άλλες επιθέσεις σε γυναίκες σε  υπόγειες διαβάσεις στην ευρύτερη περιμετρο των βορείων προαστίων.
Ο 30άχρονος, κατά την εξέταση τους, φέρεται να διατυπώνει εναλλακτικές εκδοχές και παραθέσεις σε κάθε πανομοιοτυπη ερώτηση των Αστυνομικών.
«Ακόμη και ομολογία του ως δράστη της δολοφονίας, θα ήταν επισφαλής, καθώς η ψυχική του υγεία εχει διαταραχθει και δεν είναι σε θέση να περιγράψει με αδιάσιστα στοιχεία τα όσα ισχυρίζεται. Ενώ στα πειστήρια που έχουν περισυλλεγεί δεν φαίνεται να προκύπτει ταυτοποίηση σε αποτύπωμα ή γενετικό υλικό του 30άχρονου ούτε η παρουσία του στο χώρο του υπόγειο πάρκινγκ. Η εργαστηριακή ταυτοποίηση αναμεμεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, θα αποτελέσει ένα αδιάσιστο στοιχείο στην ταυτοποίηση του δράστη» σχολιάζει Αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής.
Κατά την αυτοψία στο χώρο του εγκλήματος, οι αστυνομικοί εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι ο δολοφόνος της 69άχρονης αιφνιδίασε το θύμα του, που επέλεξε τυχαία, χωρίς προσωπικά κίνητρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν μεταξύ άλλων ευρημάτων αιματηρό εντυπωμα παπουτσιού το οποίο εκτιμάται ότι ανήκε στο δράστη καθώς εντοπίσθηκε να υπερκαλύπτεται από τα σωματικά υγρά τις σήψης της σορού τις 69άχρονης γυναίκας.
Κατα την αυτοψια στο χωρο, οπου εντοπίσθηκε η σορος της 67άχρονης, αποτυπώματά της περισυλλεγησαν απο την κουπαστή και τα κάγκελα του κλιμακοστασίου, πριν την έξοδο στο επίπεδο του 1ου υπογείου, καθώς εκτιμάται ότι σε αυτό το σημείο  δέχθηκε την επίθεση αιφνιδιασμού απο το δράστης ο οποίος την ακολουθούσε. Εκτιμάται ότι ενώ περπατούσε την τράβηξε προς τα πίσω με αποτέλεσμα να πέσει με το κεφάλι απο τις σκάλες και να τραυματισθεί βαρύτατα καθώς στο σημείο εντοπίζεται μεγάλη κηλίδα αίματος.
Η 69άχρονη αντιστέκεται με το δράστη να της επιτίθεται και να την πετά και πάλι από τις σκάλες, στο 2ο επίπεδο του κλιμακοστασίου.
Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο δράστης δεν επιχείρησε να μεταφέρει την Ελευθερία Αγραφιώτου στο κλιμακοστάσιο, οπου και εντοπίσθηκε η σορος της αλλά η 69άχρονη επιχείρησε να καταφύγει στο 3ο υπόγειο -επίπεδο του κλιμακοστασίου-, σε μία προσπάθεια να διαφύγει και να σωθεί από το δράστη ο οπιος την καταδίωκε.
Στη συνέχεια εκτιμάται ότι ο δράστης στη θέα της νεαρής γυναίκας την ξεγύμνωσε χωρίς να έχει προκύψει σεξουαλικά επίθεση σε βάρος της. Εκεί εντοπίσθηκε (24/05) η σορός της Ελευθερίας Αγραφιώτου.
Με τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων καθώς επίσης και ευρήματα από το χώρο εγκλήματος σε συνδυασμό με τις μαρτυρίες καταθέσεις ανθρώπων οι οποίοι φέρονται να γνωρίζουν ή επιχειρούν να θυμίζουν τις επίμαχες ημέρες τις κινήσεις τους στο ενδεχόμενο κάτι που τότε πέρασε απαρατήρητο σήμερα να αποτελεί για τις αρχές στοιχείο που ενδεχομένως να οδηγήσει στον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη του εγκλήματος.
Η προανακριτική έρευνα δείχνει ολιγορία στις έρευνες των Αστυνομικών Αρχών καθώς εντοπίσθηκε εντοπίσθηκε το όχημα της δηλωμενης ως αγνοούμενη με αναγγελία Silver Alert Ελευθερίας Αγραφιώτου οι αστυνομικοί έχασαν πολύτιμο χρόνο και αξιοποιήσιμο υλικό λόγω της καθυστέρησης εντοπισμού της σορού, η οποία εντοπίσθηκε σε προχωρημένη σήψη, με ενδείξεις αλλοίωσης σε στοιχεία που θα βοηθούσε να στην εξέλιξη των ερευνών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη του εγκλήματος.