Η “ΕΛ.ΑΣ mafia” και η έρευνα για τη συνδικαλίστρια σύζυγο του Αξιωματικού

Στη δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στις Δικαστικές Αρχές, περιλαμβάνονται 34αστυνομικοί ενώ εξετάζεται και ο ρόλος της πρώην συνδικαλίστριας, η οποία υπηρετεί στο γραφείο έκδοσης ταυτοτήτων, με Διοικητή τον Αστυνόμο Β’ σύζυγός της, ο οποίος έχει συλληφθεί

Φερόμενος ως «διευθυντής» της εγκληματικής οργάνωσης σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr αποδίδεται ομογενής με έδρα του τα Άνω Λιόσια, ο οποίος κατηύθυνε τα υπόλοιπά μέλη και συντόνιζε τις ενέργειές τους, έφερνε σε επαφή τους ενδιαφερόμενους με τα «αρμόδια» μέλη της οργάνωσης και καθόριζε το χρηματικό ποσό που έπρεπε να καταβληθεί για την έκδοση των εγγράφων. Ενεργό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση είχε και ο Αστυνόμος Β’ Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας του Ασπροπύργου. Στο πλαίσιο της έρευνας, εξετάζεται τυχόν εμπλοκή και της συζύγου του Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ, επίσης Αστυνομικού και τέως συνδικαλίστρια στην Ένωση Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, η οποία ήταν σε συνυπηρέτηση στο Γραφείο Ταυτοτήτων. Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί είκοσι άτομα εκ των οποίων εννέα Αστυνομικοί, πολιτικός υπάλληλος του Προστασίας του Πολίτη, δικηγόρος, μια υπάλληλος Ληξιαρχείου του Δήμου Αχαρνών, και οχτώ πολίτες, ενω στη δικογραφία μεταξύ των 195κατηγορουμενων, περιλαμβάνονται 34ένστολοι- δύο απόστρατοι, και 171 πολίτες.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, για την έκδοση των παράτυπων εγγράφων ταυτοπροσωπίας χρησιμοποιούσαν ψευδή στοιχεία μη υπαρκτών ατόμων και στοιχεία ομογενών, οι οποίοι διέμεναν μόνιμα στο εξωτερικό ενώ σε άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν στοιχεία ατόμων με ψευδή δήλωση απώλειας νόμιμου δελτίου ταυτότητας ή στα πραγματικά τους στοιχεία, μέσω παράνομης κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, κατά τις συνομιλίες τους, είχαν κωδικοποιημένες επικοινωνίες στις οποίες απέδιδαν ως «μπλε» το δελτίο ταυτότητας και ως «βιβλιαράκι» το διαβατήριο.

Δέκα κακοποιοί του κοινού ποινικού, εκ των οποίων δύο Αλβανοί, καταζητούμενοι της Interpol, με κακουργηματικό κατηγορητήριο κυρίως για ναρκωτικά, οι οποίοι είχαν απασχολήσει Υπηρεσίες Ασφαλείας ευρωπαϊκών χωρών ταξίδεψαν στην Ελλάδα για να λάβουν παράτυπα νομιμοποιητικά έγγραφα των Ελληνικών Αρχών και να μπορέσουν να “αποκρύψουν” το ποινικό παρελθόν τους. Ανάμεσα στους ποινικούς που είχαν επαφές με τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ήταν και ο 37χρονος νεκρός Αλβανός στη δολοφονική ενέδρα στο βενζινάδικο στη Νίκαια (16/11), ο οποίος «βαπτίστηκε» Ρωσοπόντιος «καθαρίζοντας» το ποινικό του μητρώο. Ενώ ένας επίσης ομοεθνής του, καταζητούμενος της Interpol σε Γαλλία και Ρωσία, για κακουργηματικά αδικήματα αδικήματα μεταξύ των οποίων ανθρωποκτονίας, πλήρωσε το .. λευκό ποινικό μητρώο του.

Η δράστη της εγκληματικής οργάνωσης, αποτυπώνεται σε 8.088 σελίδες δικογραφία, με τα πειστήρια να περιλαμβάνονται σε 115 ψηφιακούς δίσκους με καταγεγραμμένες συνακροάσεις, που αποτυπώνουν τις τουλάχιστον 200 περιπτώσεις παράνομων ελληνοποιήσεων αλλοδαπών βαρυποινιτών κακοποιών οι οποίοι “καθάρισαν” έναντι αντιτίμου από €5.000 έως €30.000 και λάμβαναν γνήσιες ταυτότητες, διαβατήρια και διπλώματα οδήγησης, με παράτυπα έγγραφα. Οι Αστυνομικοί της ΥΕΣΥ.Ε.Α υπολογίζουν το παράνομο οικονομικό όφελος της εγκληματικής οργάνωσης, στα €5.000.000, ενώ κατά τις έρευνες εντοπίστηκαν σε μετρητά €600.000 εκ των οποίων τα €320.000 κατασχέθηκαν στο χρηματοκιβώτιο του Διοικητή Τμήματος Ασφαλείας του Ασπροπύργου.

Είχαν προηγηθεί ανώνυμες επιστολές από “άγνωστο αποστολέα” προς τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων στις 16 Απριλίου και τις 21 Ιουλίου (2021) οι οποίες περιέγραφαν με λεπτομέρειες στον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης,  ονοματεπώνυμα αστυνομικών και άλλων μελών που συμμετείχαν, τα τηλέφωνα που χρησιμοποιούν, και συγκεκριμένες περιπτώσεις έκδοσης ταυτοτήτων, διαβατηρίων και αδειών οδήγησης. Όπως διακριβώθηκε τα άτομα που αναφερόταν στις καταγγελίες είχαν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη του εποπτεύοντος Αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών, ο οποίος διέταξε την συσχέτιση τους με την προκαταρκτική εξέταση.

Η έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων συνεχίζεται ενώ εξετάζεται και Αστυνομική Υπηρεσία της Βοιωτίας, καθώς και οι εκδόσεις δελτίων ταυτοτήτων και νομιμοποιητικών εγγράφων, από τα Τμήματα Ασφαλείας Ασπροπύργου, Ιλίου, Ελευσίνας, Ομόνοιας, Γλυφάδας καθώς ερευνώνται οι εκδόσεις των Αστυνομικών Υπηρεσιών Παγκρατίου και Αγ. Παρασκευή.

Οι 20 συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρους τους, οδηγήθηκαν (01/12), στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε στην ειδική Ανακρίτρια Διαφθοράς προς διενέργεια κύριας ανάκρισης και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν (03/12).