Εσωτερικών Υποθέσεων: Επίορκοι Αστυνομικοί και μεγάλο χρηματικό ποσό στο χρηματοκιβώτιο Διοικητή ΤΑ της Δυτικής Αττικής

Στην έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων εκ των συλληφθέντων 10 είναι αστυνομικοί που υπηρετούν σε Τμήματα Ασφαλείας και Γραφεία Διαβατηρίων της Δυτικής Αττικής, ενώ έρευνες έχουν γίνει και σε άλλες Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αττικής

Η έρευνα για την υπόθεση των παράνομων ελληνοποιήσεων από κύκλωμα με εμπλοκή επίορκων αστυνομικών, μετά από πολύμηνες έρευνες, βρίσκεται σε εξέλιξη με την εξιχνίαση της εγκληματικής δραστηριότητας των μελών του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, σε έρευνα κατασχέθηκαν €320.000 στο χρηματοκιβώτιο διοικητή τμήματος Ασφαλείας στην Δυτική Αττική, ο οποίος θεωρείται από τα βασικά στελέχη του κυκλώματος. Για το ποσό ο Αξιωματικός της ΕΛ. ΑΣ ισχυρίστηκε ότι ανήκει σε θείο του και του το είχε παραχωρήσει προς φύλαξη.

Το κύκλωμα φέρεται να χορήγησε πλαστά έγγραφα σε τουλάχιστον 3.000 λαθρομετανάστες, από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, έναντι €100.000. Ενώ προκύπτει χορήγηση πλαστών εγγράφων στα στοιχεία παλιννοστούντων από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ οι οποίοι εξέδιδαν ταυτότητα και στη συνέχεια εξέδιδαν διαβατήριο, ΑΜΚΑ, άδεια εργασίας και λάμβαναν επιδοτούμενα προγράμματα και χρηματικές ενισχύσεις που χορηγεί η ΕΕ σε πρόσφυγες, με προσωρινή άδεια παραμονής.

Στην ογκωδέστατη δικογραφία περιλαμβάνονται δεκάδες άτομα, εκ των οποίων έχουν συλληφθεί 20 άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται ένας δικηγόρος, δύο υπάλληλοι τοπικής αυτοδιοίκησης, με εμπλοκή τουλάχιστον 30 αστυνομικών, από τούς οποίους 10 έχουν συλληφθεί. Πρόκειται για υπηρετούντες σε τμήματα ασφαλείας και γραφεία διαβατηρίων κυρίως της Δυτικής Αττικής, ενώ έρευνες έχουν διεξαχθεί και σε άλλα τμήματα της Αττικής.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επισκέφθηκε το (01/12) τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της δικογραφίας, ενώ αναμένεται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις, το απόγευμα της Τετάρτης (01/12) από την ΕΛΑΣ. Να σημειωθεί ότι η αποκάλυψη την εμπλοκής επίορκων αστυνομικών στο κύκλωμα έχει προκαλέσει αναστάτωση στην ηγεσία του Σώματος μόλις δύο μήνες από τις κρίσεις Ανώτερων και Ανώτατων Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.