“Η ΕΛ.ΑΣ δεν μπορεί να μπει σε “καραντίνα” και δε μπορούμε να πληρώνουμε ιδία δαπάνη €50 για να ελέγχουμε αν φέρουμε τον ιό”

Σχόλιο του προέδρου της Ενωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης*
“Δεν γίνεται να ακούμε συνέχεια για την σοβαρότητα της κατάστασης και η αντιμετώπιση των Αστυνομικών στο θέμα πανδημία να είναι το λιγότερο τραγελαφική (δεν φέρει ευθύνη η υπηρεσία αφού οι ειδικοί δίνουν τις κατευθύνσεις αλλά αρνούνται να αντιληφθούν την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος μας και την συνεχόμενη επαφή των αστυνομικών με εκατοντάδες πολίτες καθημερινά ).
Δεν γίνεται να υπάρχει θετικό κρούσμα σε υπηρεσία πρώτης γραμμής και να βγαίνει η μισή αλλαγή σε καραντίνα και να ψάχνονται οι συνάδελφοι να κάνουν ιδιωτικά τα τεστ.
Δεν γίνεται να βρίσκεται θετικό κρούσμα σε κρατητήρια και να ψάχνουν ποιος ήρθε σε επαφή πάνω από 10 λεπτά, λες και οι συνάδελφοι κρατάνε χρονόμετρο πόση ώρα έρχονται σε επαφή με τους κρατούμενους (αξίζει να αναφερθεί ότι ο Διευθυντής έκανε ότι είναι δυνατό, πλην όμως άλλοι είναι οι “ειδικοί”)
Δεν γίνεται να ζούμε μόνιμα με ενα άγχος και να πληρώνουμε 50ευρα για να ελέγχουμε συνεχώς αν φέρουμε τον ιό ή όχι
Έχουμε μείνει μόνοι μας έξω να κάνουμε ελέγχους για τα μέτρα, έχουμε μείνει μόνοι μας να προστατεύουμε και την υγεία μας και την οικογένειά μας. Η Αστυνομία δεν μπορεί να μπει σε “καραντίνα”.
Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε…..
Υ. Γ. Όσο για την δικαιολογία δεν υπάρχουν πολλά τεστ, να φροντίσετε να βρείτε…”, σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Τσαϊρίδης.