Εξάρχεια: “Ακατάλληλο για σχολείο, παρέμεινε ηλεκτροδοτούμενο, με κατάληψη στεγάσαν λαθρομετανάστες”

“..δεν κατανοώ γιατί θα πρέπει να κλείνουν σχολικά συγκροτήματα και τα ίδια κτίρια να τελούν υπό κατάληψη”..

image

Αναγνώστης του nantiareport, μας απέστειλε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το ακόλουθο email καταγγελία
“Σάββατο βράδυ στην περιοχή Εξαρχείων. Πίσω από την Ασκληπιού, κάθετη στη Βαλτετσίου, ο πεζόδρομος της Πρασσά.. Μέχρι πριν κάποια χρόνια στο κτίριο στεγαζόταν σχολικό συγκρότημα, όταν ο ΟΣΚ αποφανθηκε την επικινδυνότητα του κτιρίου και ανέστειλε τη λειτουργία του. Ωστόσο το κτίριο παρέμεινε ηλεκτροδοτούμενο με παροχή ύδρευσης, χωρίς κάνεις να έχει διακόψει την παροχή..
Στο κτίριο από χθες ομάδα νεαρών πραγματοποίησε κατάληψη και στεγασε περίπου 200 μετανάστες χωρίς έγγραφα και βιβλιαρια υγείας.
Στη μεταλλική πόρτα έχει τοποθετηθεί μεγάλο λουκέτο που απαγορεύει την είσοδο στο χώρο, στην εξωτερική περιφραξη βλέπει κανείς απλώνεται ρούχα και φωνές ακούγονται από την αυλή .
Στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων βρίσκονται δεκάδες κτίρια με ιστορική αναφορά, τα οποία όμως σήμερα έχουν εγκαταλειφθεί από την επίσημη πολιτεία με ομάδες ατόμων τα κίνητρα των οποίων αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης να επιχειρούν να επιβάλλουν τους δικούς τους Νόμους.. Ως κάτοικος της περιοχής δεν κατανοώ γιατί θα πρέπει να κλείνουν σχολικά συγκροτήματα και στη θέση τους τα ίδια κτίρια να τελούν υπό κατάληψη”…