“Η δράση της Χ.Α δικάστηκε και καταδικάστηκε. Οφείλουμε να μείνει στο περιθώριο, διαφορετικά σύντομα θα γεννηθεί νέο μόρφωμα”

Άποψη με την ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου από το Γιάννη Φαναριώτη*

«Με την απόφαση του Δικαστηρίου , αποδείχτηκε αυτό που πολλοί από εμάς υποστηρίζαμε από την πρώτη στιγμή εμφάνισης αυτού του μορφώματος , πολύ πριν την δολοφονία Φύσσα ότι ΠΟΤΕ δεν ήταν πολιτικό κόμμα αλλά ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.
Ακόμα ηχούν στα αυτιά μου οι αλλοπρόσαλλες κραυγές ότι είναι και αυτό πολιτικό κόμμα και οφείλουμε να το σεβαστούμε- κάποιοι στα πλαίσια των συνδικαλιστικών υποχρεώσεων μας , συζητούσε και για συνάντηση μαζί τους – καθώς και ο αγώνας να πείσω για το αυτονόητο . Για να μην αναφέρω δε και τις απειλές κάποιων.
Πρέπει λοιπόν να συγχαρούμε το τότε υπουργό Δημοσίας Τάξης κ. Δένδια που έκανε το νομικό εγχείρημα να συνενώσει τις δικογραφίες και να τις στείλει στο εισαγγελέα , τεκμηριώνοντας την έννοια της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και όλους τους συντελεστές της δίκης που μόχθησαν όλα αυτά τα χρόνια.
Η Χ.Α θα πάει φυλακή, η δράση της δικάστηκε και καταδικάστηκε. Οι θέσεις της όμως και η ρητορική της παραμένει και οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε να μείνει εκεί που ανήκει, στο περιθώριο. Διαφορετικά σύντομα θα γεννηθεί ένα νέο μόρφωμα , μια νέα εγκληματική οργάνωση και θα βρει και άλλους «υπνωτισμένους» να την ακολουθήσουν αλλά τότε δεν θα είσαστε πλανεμένοι αλλά συνένοχοι», σχολιάζει ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ Γιάννης Φαναριώτης .