ΕΛΑΣ: Συλλήψεις όσων καταδικάστηκαν με απόφαση του Εφετείου

Με την ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου, η ΕΛ.ΑΣ είναι έτοιμη προς εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης
Το δικαστικό έγγραφο με την καθαρογραφή της απόφαση για όσους κριθούν ένοχοι, με την ανακοίνωση της απόφασης στο Εφετείο Αθηνών (07/10) σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, πρόκειται να διαβιβαστεί στις Αστυνομικές Υπηρεσίες ώστε να προχωρήσουν σε άμεσα σε συλλήψεις όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες.
Την ακροαματική διαδικασία στο Εφετείο Αθηνών, παρακολούθησαν με αυτοπρόσωπη παρουσία 10 από τους συνολικά 68κατηγορούμενους  οι υπόλοιποι παρέστησαν δια των συνηγόρων τους, ύστερα από σχετική συνεννόηση, ώστε να αποφευχθεί σε κάθε περίπτωση η ένταση στην ήδη φορτισμένη ατμόσφαιρα. Όπως διευκρίνισε η Πρόεδρος της Έδρας, σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας και έως την έκδοση ποινών οι κατηγορούμενοι δεν μπορούν να κρατηθούν.
Ωστόσο στην περίπτωση του ανεξάρτητου, πλέον, Ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγού, θα πρέπει να υπάρξει άρση της ασυλίας του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να κινηθεί οποιαδήποτε νομική διαδικασία, που ενδεχομένως έχει διάρκεια έως και μήνα.
Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη του Ποινικού Κώδικα οι ένοχοι για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινή κάθειρξης από 5 έως 15 έτη, ενώ αν αναγνωριστούν ελαφρυντικά το πλαίσιο ποινής ορίζεται από 2 έως 8 έτη. Ενώ το πλαίσιο ποινής στον Ποινικό Κώδικα, για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση προβλέπει από 5 έως 10 χρόνια κάθειρξη, ωστόσο αν αναγνωριστεί ελαφρυντικό το πλαίσιο ποινής κυμαίνεται από 1 έως 5 έτη.
Η νομική διαδικασία συνεχίζεται με τους συνηγόρους υπεράσπισης να ζητούν την αναγνώριση ελαφρυντικών για τους κατηγορούμενους οι οποίοι έχουν κριθεί ένοχοι.