Η δικογραφία σε βάρος του Ειδικού Φρουρού του συνεργού του και του μαντρά μετά την καταγγελία για ληστεία και εκβίαση

Με τη δικογραφία από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Ειδικός Φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ σε βάρος του διατάχθηκε διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, μετά τη σύλληψή του και την ποινική δικογραφία από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας . Από κοινού με τον Ειδικό Φρουρό παραπέμφθηκαν ο 37άχρονος φίλος και συνεργός του, καθώς και ο 43άχρονος ιδιοκτήτης της μάντρας αυτοκινήτων στην Αργυρούπολη .

Από τα στοιχεία της έρευνας, στην κατοχή του Ειδικού Φρουρού και του 37άχρονου συνεργού και φίλου του, κατασχέθηκαν (07/09) σε σακούλα που είχαν απορρίψει πριν τη σύλληψή τους, €43.000 το πιστόλι με το οποίο απείλησαν πολίτη με δύο γεμιστήρες, φυσίγγια, κινητά τηλέφωνα, σπρέι πιπεριού, μικροποσότητες πιθανόν ναρκωτικών ουσιών , μεταξύ άλλων.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του Ειδικού Φρουρού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φθαρμένο Δελτίο Ταυτότητας αστυνομικού, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή το 2009, με επικολλημένη φωτογραφία του 37άχρονου συνεργού και φίλου του καθώς και Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, αναδιπλούμενος σουγιάς και κυνηγετικό τυφέκιο με δύο γεμιστήρες. Ενώ στην οικία του 37άχρονου κατασχέθηκε αεροβόλο πιστόλι άνευ ενδείξεων και πινακίδα κυκλοφορίας οχήματος.

Σε βάρος των δύο συνεργών σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αντιποίησης, πλαστογραφίας πιστοποιητικού, παράνομης κατακράτησης, ληστείας, εκβίασης, καθώς και παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά. Στην ίδια υπόθεση συνελήφθη και ο 43άχρονος μαντράς, καθώς σε έρευνα που έγινε στην οικία του και σε σακούλα που προσπάθησε να απορρίψει από τον ακάλυπτο της οικίας του, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μικροποσότητες πιθανόν ναρκωτικών ουσιών και σύνεργα ναρκωτικών.