Η Αστυνομία πήγε στον επιχειρηματία για να … δηλώσει το παρών|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Καραμπόλες μετακινήσεων φαίνεται ότι προξένησε στην “τσόχα” του μπιλιάρδου της ιεραρχίας της ΕΛ.ΑΣ, η έρευνα σε βάρος αστυνομικών της υποδιεύθυνσης ασφάλειας ν/α Αττικής που κατηγορούνται ότι πήγαν στην έπαυλη ενός αποφυλακισμένου με περιοριστικούς όρους μεγαλοεπιχειρηματία- πρώην τραπεζίτη για να δηλώσει το παρών.

Όπως σημειώνουν έγκυρες πηγές ενημέρωσης, η έναρξη της έρευνας χρονολογείται σε διάστημα που ξεπερνά τους δύο μήνες προκειμένου να εξεταστεί για ποιο λόγο ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας χαίρει καθεστώς ετεροδικίας ή και διομολόγησης. Μάλιστα, ο επικεφαλής της υποδιεύθυνσης, φέρεται να έχει καταθέσει πως έλαβε άνωθεν προφορική εντολή ώστε να υπάρξει αυτή η σκανδαλωδώς προνομιακή μεταχείριση, χωρίς φυσικά να μπορεί να πει ούτε ποιος έδωσε την εντολή, ούτε να το αποδείξει.
Σημειώνουμε δε, ότι η πέτρα του σκανδάλου, ο επιχειρηματίας που είναι έξω με περιοριστικούς όρους, όταν είχε πιαστεί βρέθηκε να τον συνοδεύει ολόκληρη στρατιά από αστυνομικούς, λιμενικούς και άλλους κρατικούς λειτουργούς.
Όταν αποφυλακίστηκε πριν από δύο χρόνια καταβάλλοντας εγγύηση 500.000 ευρώ, του είχαν επιβληθεί και οι εξής περιοριστικοί όροι:
– Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα τρεις φορές τον μήνα.
– Υποχρέωση παράδοσης του διαβατηρίου και της αστυνομικής ταυτότητάς του στο Αστυνομικό Τμήμα.
– Απαγόρευση μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής και απαγόρευση μετακίνησης με πλωτό ή εναέριο μέσο.
– Υποχρεωτική διανυκτέρευση εντός της οικείας του στη Βάρη Αττικής.
Σύμφωνα με εξίσου έγκριτες πληροφορίες, καθώς προέρχονται από πηγές υψηλής αξιοπιστίας, αυτή καθαυτή η έρευνα ήταν που υπαγόρευσε ντόμινο εσωτερικών μετακινήσεων πριν από λίγο καιρό. Αντί δηλαδή να ελεγχθούν αυτοί που πήγαν (ανεξαρτήτως των δεδομένων και πολύ σοβαρών προβλημάτων υγείας του επιχειρηματία- πρώην τραπεζίτη) και κυρίως για το ποιοι έδωσαν την εντολή, το μάρμαρο το πλήρωσε αυτός που αποφάσισε την έρευνα. Δεν μπορείτε να πείτε, ωραία και διαφανή πράγματα συμβαίνουν στην Αστυνομία.
Το εντυπωσιακό είναι επίσης, ότι ανώτατος αξιωματικός που υπηρετεί τώρα στη Βόρεια Ελλάδα, προσδοκά όχι μόνο στη διατήρηση του αλλά και στη μετακόμιση του προς Κατεχάκη, έχοντας πλάτες και … μέσο το συγκεκριμένο επιχειρηματία. Δεν μπορείτε να πείτε, όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος.
Όχι πως παλιότερα δεν συνέβαιναν αυτά, αλλά τουλάχιστον ρε παιδί μου δεν ήταν τόσο απροκάλυπτα και η ώσμωση των αξιωματικών με υπόδικους ..

____
*bloko.gr

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport