Η απόφαση ποινικής μεταχείρισης για τους έξι της υπόθεσης μαστροπείας και βιασμού της 12χρονης- Έρευνες και επικέιμενα εντάλαματα

Ενώπιον της 33ης Ανακρίτριας, που χειρίζεται την υπόθεση βιασμών και μαστροπείας της 12χρονης στα Σεπόλια, αναμένεται να παραθέσουν τους υπερασπιστικούς τους ισχυρισμούς οι έξι προσωρινά κρατούμενοι κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων και η μητέρα της

Από τη διερεύνηση των ψηφιακών πειστηρίων που εξετάζονται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και από τα αποτελέσματα, τα στοιχεία που προκύπτουν ως αδιάσειστα στοιχεία επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων, οι Ανακριτικές Αρχές βάσει των ενδείξεων ενοχής προβαίνουν στην έκδοση ενταλμάτων και οι Αστυνομικοί προβαίνουν σε συλλήψεις.

Οι έρευνες των Αρχών επικεντρώνονται στον εντοπισμό του «κυρίου Μιχάλη» το επίθετο του οποίου έχει ταυτοποιηθεί από την αστυνομική προανάκριση και τις καταθέσεις της 12χρονης. Ο «κυρίου Μιχάλη» ως “σκιώδης μαστροπός” φέρεται να διατηρούσε λογαριασμό σε πλατφόρμες και εφαρμογές και είχε επικοινωνία με την ανήλικη. Φέρεται να είχε ζητήσει να λάβει χρήματα από την 12χρονη για τα ραντεβού βιασμού, από τα χρήματα που της παρέδιδαν οι βιαστές της. Αστυνομικές αναφορές περιγράφουν άνδρα νεαρής ηλικίας- κάτω των 30ετών- κάτοικο περιοχής της νοτιοανατολική Αττικής, και φέρεται να έκλεινε ραντεβού στην 12χρονη μέσω του Instagram, έδινε τον αριθμό κινητού της 12χρονης και είχαν επικοινωνία μαζί της, μέσω εφαρμογής . Πρώτη επικοινωνία του με την ανήλικη, προσδιορίζεται περίπου τον Απρίλιο, χρονικά κοντά στην περίοδο που ο 53χρονος Ηλίας Μίχος έχει αρχίσει να τη μεταφέρει στα ραντεβού βιασμού .

Μεταξύ των ατόμων για τα οποία έχουν προκύψει στοιχεία ενοχής για τους βιασμούς της 12χρονης, αναζητείται και ζευγάρι από πόλη της Θεσσαλίας. Αν και αναζητήθηκε δυνάμει εντάλματος στα στοιχεία τους, με εφόδους της ΟΠΚΕ σε “σπίτια” στις περιοχές του κέντρου, δεν εντοπίστηκαν. Από τις επικοινωνίες που είχαν αναπτύξει σε εφαρμογή εγκατεστημένη στο κινητό της 12χρονης, προκύπτει η πρόθεσή τους να έχουν συνάντηση με την ανήλικη για να προβούν σε από κκοινού βιασμό της ανήλικης.

Από την έως τώρα έρευνα, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, βάσει της κατάθεσης της 12χρονης, και τα ευρήματα στα κινητά και τις διαδικτυακές εφαρμογές και την πλατφόρμα γνωριμιών, έχουν προκύψει 213επαφές εκ των οποίων δέκα είχαν προβεί σε βιασμούς ενώ οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε έξι συλλήψεις.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση. Επίσης όλοι οι -έως τώρα – συλληφθέντες είχαν επικοινωνήσει με τα προφίλ που είχε δημιουργήσει μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ο προφυλακισμένος ως μαστροπός και βιαστής Ηλίας Μίχος ο οποίος και προγραμμάτιζε τα ραντεβού βιασμού της 12χρονης .

Οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, το απόγευμα της Κυριακής (16/10) προχώρησαν στη σύλληψη του 34χρονου Ευθύμη Κ. ενώ επέστρεφε από ταξίδι στη Γερμανία, καθώς σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα.

Με ένταλμα συνελήφθη το Σάββατο (15/10),  και ο 36χρονος Νίκο Κ. κατηγορούμενο- τέθηκε σε διαθεσιμότητα ως διοικητικός υπάλληλος του νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ- ο οποίος παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, είχε επαφή με την 12χρονη μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής και είχε συνομιλίες ενώ συναντήθηκε μαζί της και βίασε την ανήλικη στην περιοχή των Σεπολίων, έναντι αμοιβής.

Προηγήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (14/10) η σύλληψη του 33χρονου Αναστάσιου Λ., υπάλληλο φαρμακαποθήκης, από την Αγία Βαρβάρα, ο οποίος κατηγορείται πως είχε συναντήσει τη 12χρονη δυο φορές ενώ και σε τρίτη προκαθορισμένο ραντεβού βιασμού η ανήλικη παρέλαβε τα χρήματα και αποχώρησε. Όλοι έχουν λάβει προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα- Δευτέρα (17/10). Υπό κράτηση καθώς έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα (17/10) τελεί και η 37χρονη μητέρα της ανήλικης μαθήτριας κατηγορούμενη για διακεκριμένη μαστροπεία σε βαθμό κακουργήματος.

Για την ίδια υπόθεση, ο 53χρονος μαστροπός βιαστής Ηλίας Μίχος και ο επίσης βιαστής 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης, έχουν ήδη προφυλακιστεί στις φυλακές Γρεβενών και Τρίπλοης αντίστοιχα. Τα στοιχεία ταυτότητας των δύο υποδίκων, όπως και οι φωτογραφίες τους δόθηκαν στην δημοσιότητα κατόπιν Εισαγγελικής Διάταξης, όπως αναμένεται και για τους υπόλοιπους συλληφθέντες ως βιαστές της ανήλικης.

Για την ίδια υπόθεση αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, έχουν παρουσιαστεί κι έχουν καταθέσει ενόρκως άτομα τα οποία είχαν συνομιλίες με τη 12χρονη χωρίς ωστόσο να έχουν πραγματοποιήσει συνάντηση ή να έχουν ολοκληρώσει ραντεβού βιασμού. Τα στοιχεία τους έχουν διαβιβαστεί στην αρμόδια Ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, ωστόσο καθώς δεν προκύπτουν στοιχεία ενοχής τους έχουν αφεθεί ελεύθεροι ενώ δήλωσαν ότι βρίσκονται στη διάθεση των Αρχών σε πλήρη εξιχνίαση της υπόθεση.

Για την υπόθεση, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έχει δηλώσει ότι «όλοι οι ένοχοι θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη»..