“Η άνοδος της ΕΛ.ΑΣ μας κατέστησε ως μια απ τις πλέον σύγχρονες Αστυνομίες της Ευρώπης τουλάχιστον σε ανθρώπινο δυναμικό”

Σε αποτίμηση του έργου και του ρόλου της ΕΛΑΣ, κείμενο γνώμης Αξιωματικού μέλους ΠΟΑΞΙΑ*

“Προσπαθώ πάντα ως Αξιωματικός Συνδικαλιστής της Αστυνομίας να αγωνίζομαι για υψηλές έννοιες και ανώτερα ιδανικά. Η σκέψη μου είναι καθαρά Πατριωτική με γνώμονα όμως το ήθος την επάρκεια την μόρφωση την σοβαρότητα.

Η άνοδος της Ελληνικής Αστυνομίας τα τελευταία 30 τουλάχιστον χρόνια μας κατέστησε ως μια απ τις πλέον σύγχρονες και καλύτερες Αστυνομίες της Ευρώπης τουλάχιστον σε ανθρώπινο δυναμικό. Σαφώς υστερούμε σε υλικοτεχνική υποδομή αλλά βάζουμε την ψυχή μας μπροστά και καλύπτουμε αυτό το υστέρημα. Θυμώνω πάρα πολύ όταν μας χλευάζουν και όταν δεν μας σέβονται. Επαναστατώ όταν μας αδικούν κι όταν μας υβρίζουν. Βγαίνω μπροστά όταν μας πετούν καδρόνια πέτρες και τσιμεντολιθους. Γίνομαι θηρίο όταν καίνε την δημόσια περιουσία κι όταν πυρπολούν την Αθήνα. Όταν καταλαμβάνουν τα Ιδρύματα του Ελληνικού Πανεπιστημίου. Όταν θέτουν σε κίνδυνο την ζωή των πολιτών και την δική μας.

Κατά τα υπόλοιπα πρέπει να τονίσω ότι η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται απ’ το Υπουργείο μας και το Αρχηγείο μας πρέπει να γίνει συνείδηση για όλους μας για να γίνουμε ξανά μια Χώρα που μπορεί να διεκδικεί με αξιώσεις το μέλλον της στην Ευρώπη και στον κόσμο όπως την οραματίστηκαν οι μεγάλοι ηγέτες και οι μεγάλοι εμπνευστές αυτής της ιδέας πριν πολλά πολλά χρόνια. Από την απελευθέρωση μας μέχρι τους σύγχρονους καιρούς”, σχολιάζει Αξιωματικός της ΕΛΑΣ μέλος της ΠΟΑΞΙΑ, Θέμης Καλαμάτας.