“Ανθρωπος ΑμεΑ 20′ όρθιος εξ αιτίας του και με λέει ρουφιάνα της Αστυνομίας γιατί “το ανθρωπάκι ήρθε να παίξει ένα στοιχηματάκι”….

Καταγγελία για την απαράδεκτη συμπεριφορά οδηγού και θαμώνα.. πρακτορείου ΠΡΟΠΟ στο Χαλάνδρι, σε βάρος ΑμεΑ, από την Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Χαλανδρίου*

“Σήμερα το πρωί βρέθηκα μάρτυρας μιας άθλιας ιστορίας καθημερινής τρέλας .

Μόλις είχε τελειώσει η εκδήλωση βράβευσης μικρών και μεγάλων αθλητών γνωστού αθλητικού σωματείου του Χαλανδρίου. Ανάμεσα σε όλους, ήταν ένας πατέρα ΑμεΑ , με πολύ σοβαρή αναπηρία που είχε κάνει την υπέρβαση να έρθει να καμαρώσει το κοριτσάκι του .Τον βγάζουν από το κτήριο με πολύ δυσκολία και η σύζυγός του μαζί με κάποιους άλλους γονείς προσπαθούν να τον πάνε στο αυτοκίνητο που είναι παρκαρισμένο ακριβός έξω από το κτίριο. Και φυσικά ένας γελοίος έχει διπλοπαρκάρει , έχει κλείσει την πόρτα και την μεριά του συνοδηγού και ο άνθρωπος μένει ακίνητος με το “πί”, ένα τέταρτο, γιατί ούτε πίσω μπορούσε να πάει, ούτε μπροστά μέχρι να βρούμε τον γελοίο.

Ο Δήμαρχος μου λέει να ειδοποιήσω αμέσως αστυνομία και μαζί με τον αντιδήμαρχο αθλητισμού τον Χάρη Μαυρουδή παίρνουμε σβάρνα όλα τα μαγαζιά να τον βρούμε . Άφαντος ο γελοίος ! Κάνεις δεν ήξερε τίποτα . Μετά από λίγη ώρα και αφού έχει βγει όλος ο κόσμος έξω και κοιτάει ξαναπάει κάποιος σε όλα τα μαγαζιά και τον βρίσκει να παίζει σε ΠΡΟ-ΠΟ.

Έρχεται να το πάρει. Γίνεται χαμός.  Ο τύπος αντί να ζητήσει συγγνώμη και να εξαφανιστεί το διπλοπαρκάρει παράνομα, δυο αυτοκίνητα πιο κάτω. Τρέχει ο Δήμαρχος κατά πάνω του. Ο τύπος τον βλέπει και βάζει μπρος και φεύγει.

Ο άνθρωπος με την αναπηρία κατορθώνει να φύγει με την οικογένειά του. Ο κόσμος φεύγει σιγά- σιγά . Ο Δήμαρχος κι εγώ μένουμε περιμένοντας την Αστυνομία.  Και ξαφνικά βλέπουμε πάλι τον τύπο , να έχει κάνει το τετράγωνο και να έχει ξανά διπλοπαρκάρει μπροστά στο ΠΡΟ-ΠΟ. Εγκεφαλικό!!! Η πίεση 23!!!

Εμφανίζεται ταυτόχρονα, Ω! του θαύματος η τροχαία.

Ενημερώνω τον αστυνομικό και βγάζουμε τον τύπο από το ΠΡΟ-ΠΟ.  Ενώ τον γράφει ο αστυνομικός ,ο γελοίος αφήνει την ταυτότητα του στο καπό του περιπολικού και μπαίνει μέσα να ΠΑΙΞΕΙ!!! Ο αστυνομικός δεν πιστεύει στα μάτια του. Ουρλιάζει.

Έχουν βγει έξω θαμώνες και βρίζουν τον Δήμαρχο κι εμένα και μας αποκαλούν “χαφιέδες”… Πιάνομαι με έναν μούρη με μούρη, ο οποίος με λέει “ρουφιάνα της αστυνομίας γιατί έδωσα”, λέει, “το ανθρωπάκι που ήρθε να παίξει ένα στοιχηματάκι”….

Του λέω ότι ήταν όρθιος επί 20 λεπτά ένας άνθρωπος ΑμεΑ εξ αιτίας του γελοίου!!! Μου ορμάει ουρλιάζοντας…” Μην μου ξαναπείς γι αυτούς τους ΑμεΑ. !!! Αρκετά με αυτούς πια !!!! Ας καθότανε όρθιος να περιμένει!!! Δεν παθαίνει τίποτα !!!Ρουφιάνοι, ε! Ρουφιανοι!!”…

Ορμάει ο Δήμαρχος που μέχρι εκείνη την στιγμή ασχολείστε με τον γελοίο, που τον είχανε βγάλει πλέον έξω από το ΠΡΟ-ΠΟ , και φωνάζει τον αστυνομικό ότι θέλουμε να κάνουμε μήνυση στον δεύτερο γελοίο. Ο αστυνομικός του λέει να δώσει την ταυτότητα του ενώ προσπαθεί να γράψει και τον πρώτο γελοίο.

Ο τύπος μπαίνει μέσα στο μαγαζί κρινόμενος πίσω από τους διάφορους θαμώνες που είχαν βγει έξω και προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Ο Δήμαρχος μπαίνει μέσα στο μαγαζί για να τον βρει να του κάνουμε μήνυση. Ο τύπος έχει εξαφανιστεί!!! Άνοιξε η γη και τον κατάπιε !!!

Ο θυμός μας δεν περιγραφότανε !!! Ο Αστυνομικός μας είπε να φύγουμε γιατί δεν είχε νόημα πια. Έριξε μία κλήση στον πρώτο γελοίο και φώναξε γερανό να του πάρουν το αυτοκίνητο!

Φύγαμε μουγκρίζοντας για να γλυτώσουμε το έμφραγμα …

Στο δρόμο όλο αναρωτιόμουν αν θα αλλάξει ποτέ αυτός ο βρωμερός κόσμος .Αν έχει νόημα όλος αυτός ο αγώνας που δίνουμε. Εχθές ανέβασα για το πρόγραμμα προσβασιμότητα του Δήμου, 285.000 ευρώ ,σε όλα τα σχολειά, για ράμπες και τουαλέτες ΑμεΑ. Για να έχουν όλα τα παιδιά ίσες ευκαιρίες. Και σήμερα ένα τσούρμο προγλωσσικοί με προπηλάκιζαν και με απειλούσαν γιατί υπεραστιστήκα το αυτονόητο … Το δικαίωμα ενός ΑμεΑ να μπει στο αυτοκίνητο του! Το αυτονόητο δικαίωμα ενός ανθρώπου . Δεν ξέρω πλέον τι να πω και τι να κάνω” …. καταγγέλλει η Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Χαλανδρίου, Ελένη Χριστούλη.