Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ στην υπόθεση της Καλλιθέας (πάλι) … “άργησε” μια ημέρα, για μια επίθεση που δεν ανακοίνωσε!

Με καθυστέρηση 30 ωρών η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ σε ένα σοβαρό επεισόδιο που δεν ανακοίνωσε .. ποτέ!

Η απόδοση κακουργηματικής κατηγορίας στην 35άχρονη για την επίθεση με καυστικό οξύ σε βάρος της 34άχρονης Ιωάννας, το πρωί της Τετάρτης 20 Μαΐου, στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οποία στεγάζεται η ασφαλιστική εταιρεία στην οποία εργάζεται στην περιοχή της Καλλιθέας, αποδίδεται ως επιτυχία των Αστυνομικών του ΤΑ Καλλιθέας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, στην προανακριτική τους έρευνα, να την προσδιορίσουν, να την εντοπίσουν και να τη συλλάβουν.

Ωστόσο τα αντανακλαστικά της ΕΛΑΣ, για ακόμα μια φορά εμφανίζουν καθυστέρηση ως προς τις επίσημες ανακοινώσεις της αναφορικά με την εξέλιξη σε μια υπόθεση που έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την κοινή γνώμη. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά- ούτε η τελευταία- που η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει διαχειριστεί σωστά, ως προς το επικοινωνιακό σκέλος ένα περιστατικό που έχει κληθεί να ερευνήσει.  Είναι απόλυτα κατανοητό και μέσα από το NantiaReport.gr το έχουμε επισημάνει και τονίσει κατ΄επανάληψη, ότι “οι δημοσιογραφικοί χρόνοι απέχουν από τους χρόνους της προανακριτικής έρευνας της ΕΛΑΣ” αλλά αυτό απέχει πολύ από την απουσία ενημέρωσης, και τη “σιγή ασυρμάτου” των διαπιστευμένων συντακτών του Αστυνομικού ρεπορταζ.

Από την ΕΛΑΣ, επίσημη ενημέρωση για την επίθεση στην  34άχρονη Ιωάννα, με καυστικό υγρό από άγνωστη μέχρι χθες γυναίκα, όπως και η ίδια είχε εξ αρχής αναφέρει,  δεν ήρθε ποτέ. Ύστερα από τηλεφωνικές επικοινωνίες και με διαρροές και αναφορές περιοίκων, δημοσιοποιήθηκε η επίθεση χωρίς η επίσημη ΕΛΑΣ αν και διατηρεί δύο γραφεία Τύπου στη ΓΑΔΑ και το Αρχηγείο, να ενημερώνει τους διαπιστευμένους συντάκτες, και σε μια περίοδο μέτρων λόγων κορωναϊού.  Οι διαρροές και οι ελεύθερες αποδώσει σε όλο το διάστημα κατέκλυσαν τον τύπο τα ΜΜΕ και τα ηλεκτρονικά δίκτυα. Και πάλι χωρίς καμία ενημέρωση για την υπόθεση από την επίσημη ΕΛΑΣ, κάτι που θα μπορούσε να δικαιολογηθεί στην μυστικότητα της προανάκρισης.

Και μετά από 21ημέρες ερευνών, ερχόμαστε στο χθες (11/06) με την προσαγωγή της 35άχρονης στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών. Μια ανακοίνωση -μιάμιση  σειρά – για “την προσαγωγή ημεδαπής ως ύποπτη για την επίθεση στην Καλλιθέα”, και μετά, σιωπή! Τα δημοσιεύματα με διαρροές και περιφερειακές μαρτυρίες είχαν προλάβει για άλλη μια φορά την επίσημη ενημέρωση της ΕΛΑΣ.

Ούτε όταν αργά το απόγευμα (11/06) η 35άχρονη με την ιδιότητα της κατηγορούμενης πλέον οδηγήθηκε στην Εισαγγελία, με κακουργηματικές κατηγορίες σε βάρος της, ακολούθησε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ και ενώ συνεχίζονται οι αναφορές στα ρεπορταζ με διαρροές και περιφερειακές εκτιμήσεις για την υπόθεση. Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ χωρίς να αναφέρεται στα ευρήματα και τα στοιχεία που οδήγησαν την Αστυνομική έρευνα σε σύλληψη και προσδιορισμό της 35άχρονης η οποία προσήχθη και εξετάσθηκε ως ύποπτη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος της 34άχρονης στην Καλλιθέα,  άργησε μια ημέρα και για την ακρίβεια 30ώρες, με μια ανακοίνωση το μεσημέρι της Παρασκευής (12/06) για να “ενημερώσει” τους διαπιστευμένους συντάκτες, για τα ήδη γνωστά από το ρεπορταζ και του συνηγόρους των δύο γυναικών στην υπόθεση.

Όσο και να θέλει η ΕΛΑΣ να ακολουθήσει την εποχή και τις νέες τεχνολογίες προς υποστήριξη του έργου των Αστυνομικών που υπηρετούν στις υπηρεσίες της και την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, η φοβική ανταπόκριση στην εξωστρέφεια και τα ΜΜΕ, την καθιστά για ακόμα μια φορά να ανταποκρίνεται με καθυστέρηση επιτρέποντας αμφισβήτηση στο αποτέλεσμα των προανακριτικών ερευνών και των επιχειρησιακών της ενεργειών, από την ίδια την κοινωνία. Όσο για τους διαπιστευμένους συντάκτες- Δημοσιογράφους, υπενθυμίζουμε ότι έχουν ως αντικειμενικό τους έργο την ενημέρωση των πολιτών στα πραγματικά γεγονότα .

Νάντια Αλεξίου