Γρεβενά: Κατέληξε ο 33άχρονος τραυματίας – Παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα

Κατέληξε στα βαρύτατα τραύματά του, ο 33άχρονος ο οποίος καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα και στη συνέχεια παρασύρθηκε και χτύπησε επάνω σε δέντρο, στο Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας Γρεβενών.

Με το ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό να καταβάλει προσπάθεια για περισσότερες από δυο ώρες στο Νοσοκομείο Γρεβενών, ανάνηψης, για τον 30άχρονο πολυτραυματία, κατέληξε . Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ό θάνατος τους αποδίδεται σε ασφυκτικό και δεν προκύπτουν κακώσεις συμβατές με το χτύπημα στο πεύκο.

Ο νεαρός άντρας, με πενταμελή παρέα έκανε snowboard όταν παρασύρθηκαν από τη χιονοστιβάδα. Ωστόσο ο 33άχρονος, στην πορεία που ακολούθησε κατα την παρασυρση του, χτύπησε πάνω σε πεύκο. Οι φίλοι του διαπίστωσαν την απουσία του, και ειδοποίησαν άμεσα το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας.

Αρχικά ο 33άχρονος μεταφέρθηκε στο σαλέ και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών, όπου και κατέληξε.

ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ_ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ_ΘΥΜΑ_ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ
Ο 33άρονος Απόλλωνας Ψαρουδάκης, από την Αθήνα, φοιτητής ιατρικής στο Λουξεμβούργο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 33άχρονος Απόλλωνας Ψαρουδάκης, γιος του αγγειοχειρούργου Αντώνη Ψαρουδάκη και η μητέρα του γιατρός απο την Αθήνα, εργαζόταν ως μηχανικός επικοινωνιών και ζούσε μόνιμα στο Λουξεμβούργο, μετά τις σπουδές του στην Αγγλία, ως μηχανικός επίγειων συστημάτων στο Πανεπιστήμιο του Σάρρεϊ. Ειχε έρθει στην Ελλάδα για τις γιορτές και με την παρέα του ανέβηκαν στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας για snowboard.

Η παρέα των εξι-  ανάμεσά τους και δύο κορίτσια- δεν υπολόγισαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Όπως έχουν αναφέρει οι υπόλοιποι της παρέας, ανέβαιναν στην κορυφή και πριν φτάσουν, αποκολλήθηκε ένα κομμάτι χιονιού και δημιουργήθηκε χιονοστιβάδα, η οποία παρέσυρε δύο από τους νεαρούς. Όταν αναζήτησαν τον 33άχρονο τον βρήκαν βαρύτατα τραυματισμένο από την πρόσκρουση σε πεύκο και άμεσα αναζήτησαν βοήθεια για το φίλο τους.