Γρεβενά: Ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών, ανακοίνωσε ο Γ.Γ του Υπ. Προ- Πο

Θα εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες των φυλακών Φελλίου και του εφετείου Δυτικής Μακεδονίας

image

Την ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών στα Γρεβενά, όπου λειτουργούν οι φυλακές του Φελλίου και οι ανάγκες είναι αυξημένες, μια που δεν υπάρχει αντίστοιχο τμήμα σε επίπεδο εφετείου Δυτικής Μακεδονίας, ανακοίνωσε (01/06) από την Κοζάνη ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρης Αναγνωστάκης.
Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας, προανήγγειλε την επικείμενη μεταφορά των Αστυνομικών Υπηρεσιών Γρεβενών, όχι όμως σε ιδιόκτητο καινούργιο κτίριο, αφού αυτό δεν υπάρχει και δεν προβλέπεται τουλάχιστον για την ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» οι αστυνομικές υπηρεσίες Γρεβενών πρόκειται να μεταφερθούν, περίπου μέχρι το φθινόπωρο, στη Σχολή Αστυφυλάκων. Για το σκοπό αυτό πρόκειται να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες μετασκευής. Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών θα ανακοινωθούν μέχρι τον Ιούλιο.
«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Δεσμεύτηκα ότι μέχρι τέλους Ιουλίου τόσο ο Γενικός Επιθεωρητής Βόρειας Ελλάδας, όσο και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και ο Αστυνομικός Διευθυντής Γρεβενών θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν θετικές εξελίξεις για το νομό Γρεβενών, οι οποίες αναφέρονται:
Στο Τμήμα Μεταγωγών, στο ζήτημα της στέγασης και του κτιριακού και συνολικότερα στην αναδιοργάνωση των αστυνομικών υπηρεσιών», τονισε ο ΓΓ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

image

Νωρίτερα ο Δημητρης Αναγνωστάκης είχε ανακοινώσει ότι εντός του έτους εκτός από τη θεμελίωση του Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών, αναφερόμενος χωρίς να το κατονομάσει στο κτίριο της Σχολής Αστυφυλάκων της περιοχής.
Τέλος, να σημειωθεί ότι η ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών στα Γρεβενά αποτελεί πάγιο αίτημα των φορέων της περιοχής και της Ένωσης Αστυνομικών Γρεβενών, αίτημα που έγινε πολύ πιο επιτακτικό με τη δημιουργία των Φυλακών στο Φελλί, καθώς οι ανάγκες για μεταγωγές και μάλιστα με βαρυποινίτες αυξήθηκαν δραματικά, ενώ τίθεται και θέμα ασφάλειας για τέτοιου είδους μεταγωγές.


*e- ptolemeos.gr/ Χρήστος Βήττας