Λέσβος: Φωτιές επεισόδια τραυματίες και εκκένωση του Κέντρο Κράτησης

Επεισόδια, που προηγήθηκαν η φωτιά που ξέσπασε και το Κέντρο Κράτησης Κράτησης της Μόριας στη Λέσβου, εκκενώθηκε, ενώ αναφορές υπάρχουν για τραυματίες.

image

Φωτιά στο Κέντρο Κράτησης στη Μόρια της Λέσβου (02/06)- σύμφωνα με πληροφορίες- έχει προκαλέσει τη εκκένωση της εγκατάστασης , όπου κρατούνται λαθρομετανάστες απο Αφγανιστάν και Πακιστάν ενω υπαρψει αναφορά για περισσότερους απο 15 τραυματίες.

Στο χωρο έχουν μεταβεί ασθενοφόρα για να μεταφέρουν τους τραυματίες λαθρομετανάστες στο Νοσοκομείο του νησιού. Απο μαρτυρίες των διαβιούντων στο Κέντρο Κράτησης, ανέφεραν ότι προηγήθηκε συμπλοκή μεταξύ Αφγανών και Πακιστανών. Σύμφωνα με αναφορές, οι μεγαλύτερες ζημιές καταγράφονται κυρίως στο δυτικό μέρος του Κέντρου Κράτησης όπου διαβιούν λαθρομετανάστες από το Πακιστάν και το Νεπάλ.

Για τις επίσημες Αρχές δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τα όσα εξελίσσονται στο νησί της Λέσβου. Ενω το Κέντρο της Μόριας εκκενώθηκε από πολιτικό προσωπικό και Αστυνομικους ενώ στο χώρο μετέβη διμοιρία των ΜΑΤ και Πυροσβέστες επιχειρούν στο έργο κατάσβεση των εστιών φωτιάς.