Γράφειο Υποστήριξης Συγγενών και θυμάτων τρομοκρατίας: «Αποτίουμε τα οφειλόμενα»

Ιδρύθηκε Γραφείο Υποστήριξης συγγενών και Θυμάτων Τρομοκρατίας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, «Με την ελπίδα να μην υπάρξουν ποτέ ξανά θύματα της τρομοκρατίας στην πατρίδα μας»

Με μήνυμα τους στον «Τοίχο Μνήμης» συγγενείς θυμάτων τρομοκρατίας, η Βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο Πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρυ Πάιατ, η Πρέσβης της Βρετανίας Κέιτ Σμιθ, η σύζυγος του Αξιωματικού της ΕΛΑΣ Γιώργου Βασιλάκη, ο αδερφός του φοιτητή Θάνου Αξαρλιάν, η κόρη του Απόστολου Βέλλιου και ο γιος του Νίκου Μομφεράτου, παρέστησαν (18/01) σε ειδική εκδήλωση για τα εγκαίνια του Γραφείου Υποστήριξης Θυμάτων Τρομοκρατίας.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τόνισε εμφατικά, «Με την ελπίδα να μην υπάρξουν ποτέ ξανά θύματα της τρομοκρατίας στην πατρίδα μας». Όπως επεσήμανε ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΛ.ΑΣ, ο «τοίχος μνήμης» στο Γραφείο Υποστήριξης Θυμάτων Τρομοκρατίας, με τις προσωπικές αφιερώσεις των συγγενών θυμάτων σε τρομοκρατική επίθεση, αποτελεί τόπο ανεξίτηλης μνήμης για τα θύματα σε βίαιες δολοφονικές πράξεις, τρομοκρατίας.

Σε δήλωσή του ο  Υπουργος Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόνισε, «Σήμερα αποτίουμε τα οφειλόμενα. Πραγματοποιούμε τα εγκαίνια του Γραφείου Υποστήριξης Θυμάτων Τρομοκρατίας. Εδώ είναι ο χώρος τους, όπου θα είναι και ένας ανεξίτηλος τόπος μνήμης. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε τοίχο μνήμης, στον οποίο οι συγγενείς των θυμάτων γράφουν μια αφιέρωση για τον αδικοχαμένο άνθρωπό τους.
Στηρίζουμε τις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατίας και επαναλαμβάνουμε ότι όποιος χάνεται από τόσο άδικες δολοφονικές ενέργειες, θα τιμάται από την πολιτεία. Με την ελπίδα να μην υπάρξουν ποτέ ξανά θύματα τρομοκρατίας στην πατρίδα μας
».

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ και στελέχη του ΚΕ.ΜΕ.Α.