Διαταγή των Αρχηγείων ΕΛΑΣ και ΠΣ, για εμβολιασμό ενστόλων των δύο Σωμάτων

Έγγραφο υπηρεσιακή διαταγή διαβιβάστηκε στις Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος, για άμεση εκδήλωση ενδιαφέροντος του ένστολου προσωπικού, για τον εμβολισμό τους

Ο εμβολισμός σε προστασία του πληθυσμού από τον κορωνοϊό, έχει ξεκινήσει με προτεραιότητα των ηλικιωμένων. Από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ωστόσο, στο ενδεχόμενο κάποιοι από όσους  έχουν λάβει προτεραιότητα στους εμβολιασμούς να μην μεταβούν στο προγραμματισμένο τους ραντεβού, και σε αξιοποίηση του συνόλου των εμβολίων,  προτάθηκε ο εμβολιασμός του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, των ενστόλων της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής και του Στρατού.

Το περασμένο Σάββατο (16/01), από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και το Αρχηγείο του ΠΣ, εκδόθηκαν διαταγές εντός 24ωρών, για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από το ένστολο προσωπικό. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο κείμενο της υπηρεσιακής διαταγής, «… οι εν λόγω καταστάσεις θα αποσταλούν στο Υπουργείο Υγείας, προς έγκριση και χορήγηση δυνατότητας εμβολιασμού σε συγκεκριμένα κέντρα ανάλογα με τον δηλωθέντα στις καταστάσεις ταχυδρομικό κώδικα. Επισημαίνεται ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην αντιστοίχιση των δικαιούχων προς εμβολιασμό αστυνομικών, με συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο αναγράφοντας ρητά των αντίστοιχο Ταχυδρομικό Κώδικα του εν λόγω κέντρου». Οι ένστολοι των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εμβολιαστούν, έχουν καταχωρηθεί σε συγκεντρωτικές καταστάσεις προσωπικού με τα στοιχεία επικοινωνίας τους, προκειμένου να βρίσκονται σε αναμονή από το πρωί της Δευτέρας (08/01) και για τις επόμενες ημέρες, οπότε και θα λάβουν σχετική ενημέρωση.

Προτεραιότητα εμβολιασμού ανάμεσα στο προσωπικό έχουν αστυνομικοί γεννηθέντες πριν το 1990 (άνω των 30ετών), ευπαθείς ομάδες, και όσοι διατίθενται σε Υπηρεσίες “πρώτης γραμμής”, σε άμεση επαφή με τους πολίτες- υπηρετούντες στην Άμεση Δράση, ΔΙ.ΑΣ., ΔΡΑΣΗ, ΔΑΕΑ, Τροχαία και Αστυνομικά Τμήματα. Ωστόσο στη διαταγή του Αρχηγείου του ΠΣ, περιλαμβάνονται οι Πυροσβέστες, Πενταετείς και εποχικοί, ενώ δεν περιλαμβάνονται οι εθελοντές Πυροσβέστες, οι οποίοι με προγενέστερη διαταγή του Αρχηγείο του Π.Σ (02/11 2020), τελούν σε υποχρεωτική κατ’ οίκον επιφυλακή, εκτός των Πυροσβεστικών Σταθμών.