Γορτυνία: Καταγγελία για Αξιωματικό, φέρεται να ζήτησε “μέσο” για την αποστολή πυροσβεστικών

Καταγγελία για Ταξίαρχο της ΓΑΔΠ Πελοποννήσου ο οποίος φέρεται να ζήτησε πολιτικό μέσο για την αποστολή πυροσβεστικών σε χωριό στη Γορτυνία Αρκαδίας, ενώ τα μέτωπα φωτιάς ήταν ενεργά

Σε καταγγελία για Ταξίαρχο της  ΕΛΑΣ ο οποίος φέρεται να ζήτησε πολιτικό μέσο για την αποστολή πυροσβεστικών δυνάμεων σε χωριό της Γορτυνίας εν μέσω δασικών πυρκαγιών, προχώρησε ο πρόεδρος του οικισμού Χώρα Γορτυνίας Αρκαδίας.
Ο πρόεδρος της Χώρας Γορτυνίας, Δημήτρης Δημητρακόπουλος, ανέφερε σε σχετικές δηλώσεις στην τοπική ιστοσελίδα arcadiaspot.gr, «Πιστεύω ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες τα ξέρουν όλα γιατί υπάρχουν και τηλέφωνα. […] Υπάρχουν 15 καμμένα σπίτια, συν οι αποθήκες. Τις αποθήκες δεν τις γνωρίζω ακόμα. Συν τοις άλλοις, εχθές που άνοιξε ο δρόμος από το Νεοχώρι, πήρα τηλέφωνο τον κύριο Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Παππά από την Τρίπολη για να μου στείλει ένα πυροσβεστικό ώστε να σβήσω αυτά που καίγονταν. Ρώτησε τον υπεύθυνο της Πυροσβεστικής, αρνήθηκε να στείλει και ο κύριος Ταξίαρχος μού είπε αν υπάρχει πολιτικό μέσο» ανέφερε χαρακτηριστικά.