“Γνώριμος” με αμφιλεγόμενη δράση, στους προσαχθέντες του αμαξοστασίου, έχει προβληματίσει την ΕΛΑΣ

Μεταξύ των προσαχθέντων τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής από το αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, ένας “γνώριμος” από .. άλλες εποχές, προβληματίζει τις Αρχές.

Στην εξακρίβωση στοιχείων των 22προσαχθέντων, από την καταδρομική εφόρμηση στο αμαξοστασιο του ΟΣΥ (07/04-04.15), στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρεντη, οι οποιοι επιχειρησαν κατάληψη με.. αξίωση τις «ελεύθερες μετακινήσεις» στα ΜΜΜ, διακριβώθηκε η ταυτότητα του 51άχρονου.

Ο ίδιος, κάτοικος Εξαρχείων, δηλώνει εγγράματος με σπουδές, ωστόσο δεν είχε προκύψει αν ασκούσε το επάγγελμα, το οποίο μένει να διακριβωθεί, χωρίς ωστόσο να προκύπτουν εισοδήματα από κάποια δραστηριότητα.

Το ιδιαίτερο σε αυτή την περίπτωση, η αμφιλεγόμενη δράση του, καθώς για τις Αρχες φερεται με παρελθοντικές εμπλοκές του, σε εγκληματικές ενέργειες ενω ο φάκελος του βρίσκεται καταχωρημένος στο Αρχείο μεταξυ υποθέσεων που είχαν ερευνήσει Ειδικές Υπηρεσίες της ΕΛΑΣ. Ωστόσο δεν εχει προκύψει προανακριτικά τα τελευταία χρόνια η ενεργός εμπλοκή και συμμετοχή του σε ενέργειες.

Για τους ομοϊδεάτες του φερεται να αποτελούσε “ασυμβίβαστο σύμβολο ενάντια στο κεφάλαιο, την κρατική αυθαιρεσία και την καταπίεση” στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Ό θάνατος ομοϊδεάτη και συνοδοιπόρου του στα πεζοδρόμια (στα μεσα της προηγουμένης δεκαετίας- υπόδικος, ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση δολοφονίας σε ένοπλη ληστεία) από τις Αρχές αποδόθηκε σε αυτοχειρία με πυροβόλο όπλο, κατά τη διάρκεια επιχείρησης των (ΕΚΑΜ)

Στην επανεμφάνιση του, δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο, ακόμα και μιας νέας γενιάς στις νόρμες του παρελθόντος για όσους ενστερνίζονται τις ιδιες θέσεις.

Έχει ωστόσο ιδιαίτερη έμφαση η προσαγωγή των 22, καθως ειχαν προηγηθεί καταγγελίες στις Υπηρεσιες που ερευνουν τις καταδρομικές ενέργειες δολιοφθοράς σε ΜΜΜ, με στόχο τις “ελεύθερες μετακινήσεις”, αναφορικά με τις τρείς προσαγωγές εργαζομενων- οδηγό της ΕΘΕΛ, υπάλληλο της ΣΤΑΣΥ και υπάλληλο του ΟΣΥ-στις συγκοινωνιακές γραμμες. Όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.