Γλυφάδα: Συνελήφθη για τη φωτία στο χώρο στάθμευσης του υπογείου της ΔοΥ Γλυφάδας

Συνελήφθη για πρόκληση εστίας πυρκαγιάς στην Εφορία της Γλυφάδας. Φέρεται να εκτελούσε εργασίες σε σταθμευμένο όχημα στον υπόγειο χώρο στάθμευσης χωρίς να έχει λάβει μέτρα ασφαλείας.

Στη σύλληψη 54άχρονου, ο οποίος εκτελούσε εργασίες σε σταθμευμένο όχημα στον υπόγειο χώρο γκαράζ του διοροφου κτηρίου στο οποίο στεγάζεται η ΔΟΥ Γλυφάδας, χωρίς τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, προχώρησαν οι Αρχές.

Στον υπόγειο χώρο του κτηρίου, έκτασης 1.000 m2, υπήρχαν σταθμευμένα οχήματα δίκυκλα και πλωτά. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική από τη φωτιά καταστράφηκαν ολοσχερώς 9 οχήματα, 6 μηχανές, μία βάρκα και ένα jet ski, ενώ άλλα 17 περίπου οχήματα που βρισκόντουσαν στο υπόγειο έχουν υποστεί ζημιές.

Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με το προσωπικό του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ελληνικού, με αξιοποίηση πληροφοριών και προανακριτικά ευρήματα κατα την αυτοψια και ιχνηλασία στο χώρο, και βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας προσδιόρισαν τον 54άχρονο, ο οποιος προσήχθη, παραδέχθηκε την πράξη του και συνελήφθη.

Όπως διακριβώθηκε, το κτίριο που στεγάζεται η ΔΟΥ της Γλυφάδας, διαθέτει σύστημα πυροπροστασίας, ωστόσο δεν εχει λαβει σχετική πιστοποίηση από την Πυροσβεστική. Απο τα αρχεία της Υπηρεσιας προκύπτει ότι πέντε φορές έχει υποβληθεί σχετικά αιτηματα πιστοποίησης, κι έχουν απορριφθεί, καθώς οι χώροι του κτιρίου, δεν πληρούν τις προδιαγραφές και τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται από το Νόμο.

Με τη δισκογραφία που σχηματίστηκε, ο 54άχρονος, παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος θα γνωμοδοτήσει για την ποινική του μεταχείριση.