Γλυφάδα: Προηγήθηκε συνάντηση με την Μαρία Καρνέση- Επέστρεψε και προκάλεσε το μακελειό ο Αιγύπτιος αυτόχειρας

Το κίνητρο του μακελειού στη ναυτιλιακή εταιρεία Καρνέση, με έδρα τη Γλυφάδα, αναζητούν οι ερευνητές του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, με μαρτυρίες και συλλογή στοιχείων

Έντονο διαπληκτισμό του 76χρονου Αιγύπτιου τον οποίο αποκαλούσαν “Άρη” με τη Μαρία Καρνέση, η οποία κατέληξε νεκρή από τα πυρά που δέχθηκε από τον μετέπειτα αυτόχειρα, στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας στην οδό Αρτεμισίου στη Γλυφάδα, αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, εργαζόμενοι στην εταιρεία.

Ο 76χρονος «Αρης», είχε βαπτιστέι Αντέλ Αριστείδης, ήταν ο Ελ Μπουράυ, γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Ζούσε στην  Εύβοια από το 1987, όταν και ταξίδεψε στην Ελλάδα όπου και διέμενε μόνιμα. Είχε βρει δουλειά στη δούλεψη του εφοπλιστή καπεταν Σπύρου Καρνέση μεγαλύτερου αδελφού της εφοπλιστικής οικογένειας. Στη συνέχεια η μητέρα του Ελευθερία Καρνέση, τον είχε ορίσει ως επιστάτη στην παραθεριστική κατοικία στο Τραγονήσι (ιδιόκτητο νησί) στους Πεταλιούς κι επί σειρά ετών τη φρόντιζε μέχρι που έφυγε από τη ζωή, καθώς επίσης του ειχε παραχωρήσει σπίτι στην οδό Μεταξά στη Γλυφάδα όπου διέμενε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο η Μαρία όσο και η Δέσποινα Καρνέση, φέρονται να μη διατηρούσαν την τελευταία διετία (ήταν σε δικαστική αντιδικία από το 2022) καλές σχέσεις με τον αδερφό τους, Σπύρο Καρνέση, μεγαλομέτοχο της εταιρείας. Απέλυσαν εργαζόμενους της ναυτιλιακής, μεταξύ των οποίων και τον Αιγύπτιο, πριν από περίπου ένα χρόνο, ωστόσο στη συνέχει επαναπροσελήφθη από τον Σπύρο Καρνέση. Άνθρωπος εμπιστοσύνης, και η παρουσία του ήταν σε γνώση τόσο στο οικογενειακό όσο και στο φιλικό περιβάλλον της οικογένειας, καθώς επίσης στους εργαζόμενους της επιχείρησης.

«Θα τους σκοτώσω, γιατί τόλμησαν να με βγάλουν από το σπίτι μου» φώναζε μέσα στην εταιρεία ο Αιγύπτιος

Το πρωί της Δευτέρας 912/02-10.00) ωστόσο ο “Άρης” μετέβη στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας, ενώ στο όχημά του, το ασημί Νιssan X-trail μετέφερε καραμπίνα και το περίστροφο. Με απόφαση να «ξεκαθαρίσει με τα αφεντικά», όπως ανέφερε στη συνέχεια σε εργαζόμενο της επιχείρησης, ο οποίος έχει καταθέσει, και ανέφερε ότι τον συνάντησε στην ναυτιλιακή, πριν το μακελειό.  Μίλησε στο φύλακα της επιχείρησης και πέρασε στο υπόγειο γκαράζ της εταιρείας. Στάθμευσε το ασημί Νιssan X-trail του και ανέβηκε στον ημιώροφο.

Πέρασε στο γραφείο της Μαρίας Καρνέση στη δούλεψη της οποίας βρισκόταν μέχρι πριν ένα χρόνο όταν και απολύθηκε. Στη συνέχεια όπως αναφέρουν άτομα που γνώριζαν τον 76χρονο Αιγύπτιο, ελαβε την αποζημίωσή του και επαναπροσελήφθη από τον εφοπλιστή – αδελφό της Μαρίας Καρνέση- καπετάνιο Σπύρο Καρνέση και συνέχισε  να εργάζεται. Ωστόσο υπήρχε κάτι και αυτό αναζητούν οι ερευνητές του ΥΔΕΖΙ που αποτελούσε αφορμή αντιδικίας μεταξύ του δράστη και μετέπειρα αυτόχειρα με τη Μαρία Καρνέση ιδιοκτήτρια της ναυτηλιακής και το γαμπρό της (σύζυγο της αδελφής της Δέσποινας) Αντώνη Βλασσάκη.

Βρέθηκε στο γραφείο του δευτέρου ορόφου, ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός του 76χρονου Αιγύπτιου με την Μαρία Καρνέση, επιτακτικά να του ζητά να αποχωρήσει από το γραφείο της. Ο Αιγύπτιος αποχώρησε και κατέβηκε στο υπόγειο όπου είχε σταθμεύσει το όχημά του, πήρε την καραμπίνα και επέστρεψε .

Στη διαδρομή είχε συνάντηση με εργαζόμενο, ο οποίος έχει καταθέσει ότι ρώτησε τον 76χρονο Αιγύπτιο για τις κινήσεις του, χωρίς να αναφέρεται στην κατοχή της κυνηγετικής καραμπίνας ενδεχομένως γιατί προηγήθηκε η συνάντησή τους, της αντιδικίας με την Μαρία Καρνέση, ενώ  φέρεται να του απάντησε, ότι «πάω να ξεκαθαρίσω με τα αφεντικά». Άλλη μαρτυρία και κατάθεση στις Αρχές αναφέρει, ότι ο 76χρονος Αιγύπτιος, φέρεται να φώναζε «Θα τους σκοτώσω, γιατί τόλμησαν να με βγάλουν από το σπίτι μου» και για την απόφαση αυτή, θεωρούσε υπεύθυνες τις αδελφές Καρνέση-Μαρία  και Δέσποινα καθώς επίσης το σύζυγό της Αντώνη Βλασσάκη, σε βάρος των οποίων κινήθηκε αρχικά και έστρεψε το όπλο που έφερε στην κατοχή του.

Ο Αντέλ Αριστείδης, ο Αιγύπτιος “Άρης” ενδεχομένως να θεώρησε άδικη την απόλυσή του και την απόφαση να απομακρυνθει απο τι σπίτι που του είχε παραχωρήσει η Ελευθερία Καρνέση, όπως αποδίδεται το κίνητρο για το μακελειό, κανείς ωστόσο δεν περίμενε την αντίδρασή του. Ο Αιγύπτιος Ελ Μπουράυ, μέσα στη ναυτιλιακή εταιρεία δολοφόνησε τη Μαρία Καρνέση (αδελφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση), τον Αντώνη Βλασσάκη (σύζυγο της Δέσποινας Καρνέση) CEO της ναυτιλιακής και τον Ηλία Κουκουλάρη, πρώην καπετάνιο και υπάλληλο, κατέβηκε στο υπόγειο της εταιρείας, και προχώρησε σε απονενημένο διάβημα διαμαρτυρίας.

Σε χώρο αποθήκης, τον εντόπισε η ΕΚΑΜ, ενώ δίπλα του εντοπίσθηκε το κυνηγετικό όπλο που έφερε στην κατοχή του, και πυροβόλησε τέσσερις φορές μέσα στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας,  European Products Carriers Ltd”, στη συμβολή των οδών Φλέμινγκ και Αρτεμισίου 2 στη Γλυφάδα.

«Τους πρόσεχε πάρα πολύ, ήταν άνθρωπός τους»

Όπως ανέφερε ο  πρόεδρος της κοινότητας Μαρμαρίου Νικόλαος Τσαλαγκός, καθώς ο 76χρονος Αιγύπτιος ζούσε από το 1986 στην περιοχή σε σπίτι που τους είχε παραχωρήσει η εφοπλιστική οικογένεια, ήταν “ο άνθρωπος της οικογένειας”. «Πάνω από 30 χρόνια, 35, 40. Ήταν στο νησί του Καρνέση επιστάτης. Κοίταγε το νησί, έκανε τον καπετάνιο, το πλήρωμα πρόσεχε που κάνουν δουλειά στο νησί, φρόντιζε τα σπίτια. Πάντα έμενε εδώ στην περιοχή μονίμως ήταν εδώ», ανέφερε ο πρόεδρος της κοινότητας Μαρμαρίου.

«Έμενε μέσα στους Πεταλιούς και απορώ γι’ αυτό γιατί αυτός ήταν, δηλαδή με τα αφεντικά ήταν μονίμως έτσι πολύ καλός μεταξύ τους, τους αγάπαγε, τους έκανε. Πώς έγινε αυτό δεν καταλαβαίνω. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι αυτός ο άνθρωπος σκότωσε αυτούς τους ανθρώπους. Τα πάντα, έβγαινε, έμπαινε, πλήρωνε, τα πάντα, ανεξέλεγκτος, δεν του κάνανε έλεγχο. Αυτός τους πήγαινε. Ερχόντουσαν στο Μαρμάρι με το καράβι και τους έπαιρνε με το γρήγορο, με το σκάφος και τους πήγαινε στους Πεταλιούς. Τους πρόσεχε πάρα πολύ, ήταν άνθρωπος, άνθρωπος τους», συμπλήρωσε ο Νικόλαος Τσαλαγκός και εξήγηση ότι η εικόνα που είχαν για τον 76χρονο Αιγύπτιο, ήταν, «Καλός άνθρωπος, ήρεμος, ήσυχος. Όποιος του ζήταγε βοήθεια, βοηθούσε. Ήταν πολύ ήρεμος άνθρωπος».

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Μαρία Καρνέση δέχθηκε τα πυρά στο κεφάλι και στο στήθος, ο γαμπρός της και COE της εταιρείας, Αντώνης Βλασσσάκης φέρει τραύμα στο κεφάλι και ο καπετάνιος Ηλίας Κουκουλάρη, έχει βληθεί στο ύψος της ωμοπλάτης .

Δύο υπάλληλοι της εταιρείας διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας», προκειμένου να υποβληθούν σε υγειονομικό έλεγχο ενώ βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.