Γλέντια Ρομά υπό έρευνα, άνδρες του καταυλισμού “αγνοούμενοι” και σενάρια για το δράστη των άσκοπων φονικών πυροβολισμών

Με τις έρευνες για δεύτερη ημέρα σε εξέλιξη σε αναζήτηση του δράστη των άσκοπων πυροβολισμών και του όπλου προκειμένου να ταυτοποιηθεί η φονική βολίδα που έπληξε και προκάλεσε το θάνατο του 10άχρονου Μάριου.

Εκτιμήσεις και σενάρια, “ύποπτοι” μέχρι να αποδειχτεί ότι δε σχετίζονται με την ασύλληπτη τραγωδία κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής για τη λήξη της σχολικής χρονιάς στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου Αττικής εξετάζονται έχουν  τεθεί υπό έρευνα για την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Σπίτι Ρομά σε “απόσταση βολής” από το 6ο Δημοτικό Σχολείο, για τους ενοίκους του οποίου κατά το παρελθόν υπήρχε καταγγελία για όπλα πυροβολισμούς και διατάραξη, ερευνήθηκε από τις Αρχές χωρίς ωστόσο να εντοπισθούν οι ένοικοί του με τις αναζησεις, σε εξέλιξη

Την ώρα που δεκάδες σπίτια Ρομά και χώροι του καταυλισμού στην Αυλίζα εχουν ερευνηθεί το όπλο απο το οποίο ερρίφθησαν τα φονικά πυρά που προκάλεσε το μοιραίο πλήγμα στο ανω κρανίο του 10άχρονου Μάριου, δεν έχει βρεθεί. Εντός του καταυλισμού της Αυλίζας οι άνδρες ηλικίας άνω των 17 χρόνων, αποχώρησαν για να αποφύγουν νομικές συνέπειες καθώς εκτιμάται ότι επιχειρηθηκε να αποκρυψου  όπλα και ναρκωτικά που θα τους “χρέωναν” ποινικά.

Η ερευνα των Αστυνομικών εντείνεται στον προσδιορισμό του φυσικού προσωπου το χέρι του οποίου “απελευθέρωσε” τη μοιραία φονική βολίδα απο την κανη του όπλου που έπληξε το κρανίο του 10άχρονου και προκάλεσε τον πρόωρο θάνατο του μαθητή της Ε Δημοτικού. Ενω μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπισθεί βιντεοληπτικό υλικό  στο οποίο να εχει αποτυπωθεί η φονική πορεία της βολίδας, ενω εχουν εντοπίσει δεκάδες κάλυκες.

“..θα πρέπει να εντοπιστεί κάλυκας και όπλο για να γίνει βλητική ταυτοποίηση διαφορετικά θα παραμείνει μια υπόθεση, με εκτιμήσεις, χωρίς αδιάσειστο αποδεικτικό προανακριτικό υλικό, το δράστη να μήν εντοπίζεται, κάτι που δεν είναι στις προθέσεις μας” σημειώνει στο nantiaReport  Ανώτατος Αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Κατά την εξέλιξη της εκτεταμένης Αστυνομικής επιχείρησης μέχρι στιγμής (09/06-21.00) έχουν προαχθεί 31 άτομα και έχουν συλληφθεί για ναρκωτικά τρια ακόμα άτομα σε 22 κατ’ οικον έρευνες. Έχουν κατασχέθηκαν 18 καλυκες 9mm, ενας καλυκας 7.62mm, 7 βολίδες πυροβόλου όπλου, 7 φυσιγγια κυνηγετικού όπλου και 7 καλυκες κυνηγετικού όπλου.

Οι ερευνες συνεχίζονται.