Γκύζη: Εντοπίσθηκε το όχημα διαφυγής των Αλβανών ενόπλων από τη συμπλοκή με νεκρό στη Ν.Ιωνία

Το όχημα διαφυγής των ενόπλων Αλβανών κακοποιών, εντοπίσθηκε σε αναζητήσεις και διαπιστώθηκε ότι απασχολεί ως κλεμμένο, με τους δράστες οι οποίοι διαφεύγουν , να είναι «γνώριμοι» των Αρχών

Το Μercendes sub για το οποίο είχαν δοθεί αναζητήσεις, από αμέσως μετά το ένοπλο αιματηρό επεισόδιο στο ναργηλετζίδικο Damascos στη Νέα Ιωνία τα μεσάνυχτα (22/02-00.04), απασχολεί ως κλεμμένο. Από κάμερες ασφαλείας ταυτοποιήθηκε η πινακίδα κυκλοφορίας του και μετά από αναζητήσει, εντοπίσθηκε στην περιοχή του Γκύζη, παρελήφθη από την Ασφάλεια και εξετάζεται στα εργαστήρια της ΔΕΕ.
Εκτιμάται ότι οι Αλβανοί κακοποιοί, μετά τη δολοφονία, και την αποχώρησή τους από το σημείο, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το Μercendes sub και να διαφύγουν με έτερο όχημα.

Οι Αλβανοί κακοποιοί ωστόσο είχαν εγκαταλείψει έξω από το ναργηλετζίδικο Damascos στη Νέα Ιωνία το δεύτερο όχημα τους, ένα μαύρο τζιπ μεγάλου κυβισμού. Κατά την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο όχημα, είναι εκμισθωμένο και ανήκει σε εταιρεία ενοικιαζόμενων οχημάτων.

Από τις Ελληνικές Αρχές εκφράζεται η εκτίμηση, οι Αλβανοί κακοποιοί να επιχειρήσουν να διαφύγουν στη χώρα τους, χωρίς να έχει διακριβωθεί αν ενδεχομένως βρίσκονται ήδη στην Αλβανία, και ενημέρωση έχουν λάβει και οι Αστυνομικές Αρχές στη γειτονική χώρα.

Οι δράστες στο ένοπλο επεισόδιο ταυτοποιήθηκαν στα στοιχεία Αλβανών οι οποίοι έχουν εμπλοκή με κυκλώματα της νύχτας και διακίνηση ναρκωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές πρόκειται για μέλη δύο διαφορετικών ομάδων, συναντήθηκαν στο ναργηλετζίδικο Damascos στη Νέα Ιωνία, για να επιλύσουν τις διαφορές τους, με τη διαφωνία τους να εξελίσσεται σε σοβαρό επεισόδιο.

Από μαρτυρίες, οι τέσσερις Αλβανοί είχαν καθίσει στο χώρο του VIP, όταν οι τρεις ομοεθνείς τους πλησίασαν και μεταξύ τους προκλήθηκε σοβαρό επεισόδιο.  Μεταξύ των εμπλεκομένων, ένας Αλβανός έβγαλε πιστόλι που κατείχε και πυροβόλησε.

Στο χώρο του μπαρ, καθόταν ο 37χρονος Αλβανός υδραυλικός Islami Pellumb, από το χωριό Ρουσάν στο Δέλβινο, ο οποίος είναι κάτοικος της περιοχής για να παρακολουθήσει τον αγώνα ποδοσφαίρου για το Champions League. Η βολίδα του όπλου των Αλβανών κακοποιών, έπληξε τον 37χρονο Islami Pellumb στην κλείδα, και διακομίστηκε σε βαθύ τραύμα στην ωμοπλάτη στο Νοσοκομείο ΚΑΤ όπου εξέπνευσε, δύο ώρες αργότερα.

Ο αδελφός του κλήθηκε σε αναγνώριση του πτώματος καθώς το θύμα δεν έφερε στην κατοχή του στοιχεία ταυτοπροσωπίας. Όπως έχει ήδη καταθέσει στις Αρχές Ασφαλείας, ο 37χρονος εργαζόταν στην περιοχή, και δεν είχε απασχολήσει τις Αρχές ενώ δε διατηρούσε Ποινικό Μητρώο. Από μαρτυρίες και ευρήματα, προκύπτει ότι ο Islami Pellumb, βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή και κατέληξε νεκρός ενδεχομένως από εποστρακισμό βολίδας, η οποία διαπέρασε την ωμοπλάτη στο ύψος της κλείδας, και κατέληξε στο αιμορραγικό τραύμα.

Προανάκριση για το έγκλημα στη Νέα Ιωνία, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.