Γιώργος Πετρακάκος: Ο «κλεφτράκος» .. εξελίχθηκε σε «σοβαρό παίκτη» της τρομοκρατίας

Ο Γιώργος Πετρακάκος, προσδιορισμένος από το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο ως συνεργός του επικηρυγμένου καταζητούμενου ποινικού τρομοκράτη Βασίλη Παλαιοκώστα, και ως συνεπίκουρος σε «ομάδα υποστήριξης» του κατάδικου τρομοκράτη για δράσεις του Επαναστατικού Αγώνα Νίκου Μαζιώτη, εξελίχθηκε σε έναν «σοβαρό παίκτη» σε δράσεις του ένοπλου αντάρτικου πόλης

Ο 36άχρονος (σήμερα) «κλεφτράκος» με συμμετοχή σε κλοπές και ληστείες περιπτέρων και τοπικών super market της περιοχής της Αγίας Παρασκευής, «εξελίχθηκε» σε κλεφτρόνι αυτοκινήτων. Στην «ποινική πορεία του», μέσα στις φυλακές, ήρθε σε επαφή με το Νίκο Μαζιώτη και το Βασίλη Παλαιοκώστα, στο «Ίδρυμα του Κορυδαλλού» και αναβαθμίστηκε σε «ρυθμιστής» στη σύμπραξη κοινών ποινικών με ένοπλους αντάρτες πόλης, σε ρόλο συνεργού -από τη στελέχωση των ομάδων διαφυγής, και φυσικού αυτουργού σε κλοπές αυτοκινήτων, ληστείες τραπεζών, και ως .. «ομάδα υποστήριξης» σε τρομοκρατικές ενέργειες.
Ο Γιώργος Πετρακάκος, εργαζόταν ως κηπουρός στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, όπου και διέμενε, μαζί με τη μητέρα του η οποία απεβίωσε το 1997, και δήλωνε «μέντιουμ». Όπως διαπιστώθηκε όταν συνελήφθη για πρώτη φορά, έπειτα από κλοπή σε ταχυφαγείο στην Αγία Παρασκευή, δήλωνε ψευδώς μέλος πολύτεκνης οικογένειας- κατασχέθηκε στην κατοχή του κλεμμένη κάρτα πολυτέκνου- και ήταν περιστασιακός χρήστης.
Ο Γ.Πετρακάκος, διαπράττει ληστείες σε περίπτερα και ταχυφαγεία της περιοχής. Το Νοέμβριο του 2002, συλλαμβάνεται ως μέλος πενταμελούς συμμορίας, στην οποία συμμετείχε και 35άχρονος φοιτητής των ΤΕΙ (στενός συγγενής Δικαστικού), – με τον οποίο κατηγορούνται από κοινού, ως δράστες ληστείας σε ταχυφαγείο της Αγίας Παρασκευής από υπάλληλο του οποίου είχαν αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 160ευρώ- κατηγορούμενοι για ληστείες σε πέντε υποκαταστήματα τραπεζών στην Παλλήνη και την Αγία Παρασκευή από τα οποία φέρονται να είχαν αποσπάσει περίπου 100.000€. Μεταξύ των κατηγοριών σε βάρος του, και της διακίνησης ναρκωτικών, για μικροποσότητες χασίς.
Συλλαμβάνεται και παραπέμπεται για ληστεία στο υποκατάστημα της Eurobank στην Παλλήνη, το Νοέμβριο του 2002. Στην απολογία τους στους Αστυνομικούς, δηλώνει «κατ’ ανάγκην ληστής», πράξη στην οποία συμμετείχε «για να βοηθήσει ασθενή συγγενή του» καθώς επίσης δηλώνει και «εξαρτημένος από τα ναρκωτικά» ενώ όπως τότε υποστήριζε, ήταν «εχθρός της βίας». Μετά την απολογία του προφυλακίζεται. Κατά την ακροαματική διαδικασία, οι Δικαστικοί Λειτουργοί, κρίνουν τα όσα καταθέτει στην απολογία του «απολύτως ειλικρινή» καθώς και ότι «δεν υπήρχε περίπτωση να επαναλάβει τα ίδια αδικήματα», και αποφασίζεται η αποφυλάκισή του.
Η απολογία του
«Αποφάσισα να διαπράξω τις ληστείες μετά την απόλυσή μου από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής στο τέλος Ιουλίου 2002. Μαζί με τον συνεργό μου (σ.σ.: τον συνομήλικό του, φοιτητή των ΤΕΙ) αποφασίσαμε κοινή συναινέσει να κάνουμε τη ληστεία της Eurobank. Είμαστε πολύ αγαπημένοι φίλοι και αποφασίσαμε να κάνουμε τη ληστεία χρησιμοποιώντας το αεροβόλο όπλο που είχαμε αγοράσει από το κατάστημα της Αγίας Παρασκευής. Ο λόγος που κάναμε τη συγκεκριμένη ληστεία ήταν γιατί τότε εγώ δεν είχαν άλλους πόρους για να αντιμετωπίσω τα έξοδά μου καθώς και τις ανάγκες που είχα για ναρκωτικά. Ο φίλος μου δεν ήθελε να ζητάει λεφτά από το σπίτι του για να είναι ανεξάρτητος. Από τα λεφτά αυτά θα χρησιμοποιούσα για να εγχειριστεί ο στενός συγγενής μου ο οποίος έπασχε από σοβαρή ασθένεια. Σε μία από τις ληστείες μάς είδε ο Τ.Β. (σ.σ.: ένας άλλος συγκατηγορούμενός του στην ίδια υπόθεση), ο οποίος μας εκβίασε να του δώσουμε από 4.000 ευρώ ο καθένας για να μη μας καρφώσει ή για να μη “μας φάνε λάχανο”. Τότε εγώ απευθύνθηκα σε έναν οικογενειακό φίλο (σ.σ.: εργαζόταν και αυτός σαν μέντιουμ και κατηγορήθηκε για την υπόθεση), του διηγήθηκα την ιστορία με τον εκβιασμό και αυτός μου είπε ότι έχει ένα πιστόλι Glock με το οποίο μπορούσαμε να κάνουμε και άλλη ληστεία. Έπρεπε όμως να του δώσουμε χρήματα αυτουνού και σε κάποιον άλλο με το ψευδώνυμο “Γεράκι”».
Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Πετρακάκος, περιγράφει στην Έδρα περιστατικά ξυλοδαρμού του από συγκατηγορουμένους του, για τη «μοιρασιά» των χρημάτων τα οποία είχαν αποσπάσει από τις ληστείες των τραπεζών, ενώ δεν παραλείπει να εκφράσει την μεταμέλειά του για την «ποινική συμπεριφορά» του. «Επειδή είχα λευκό ποινικό μητρώο, μου ζητούσαν να φυλάω τα πράγματα των ληστειών στο σπίτι μου. Είμαι αντίθετος με τη χρήση βίας εις βάρος ανθρώπων. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για ό,τι έχω κάνει. Έκανα ό,τι έκανα επειδή είμαι χρήστης ηρωίνης και είναι γνωστό πόσα χρήματα χρειάζεται ένας ναρκομανής για να αντιμετωπίσει την εξάρτησή του αυτή. Όμως ήθελα να φροντίζω και τον ασθενή συγγενή μου. Θέλω να μου αναγνωρισθούν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας».
Λίγους μήνες μετά την- τότε- αποφυλάκισή του ο Γ. Πετρακάκος συλλαμβάνεται από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης ύστερα από ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα των Αγίων Αναργύρων και οδηγείται πάλι στη φυλακή. Σε αυτή την περίοδο της ποινικής του μεταχείρισης, συναναστρέφεται με τον κατάδικο ποινικό τρομοκράτη, επικηρυγμένο δραπέτη φυλακών Βασίλη Παλαιοκώστα και τον επίσης έγκλειστο κατάδικο τρομοκράτη Νίκο Μαζιώτη.
Η βιομετρική απεικόνιση του γκριζομάλλη άνδρα με τη γενειάδα και το κοντοκουρεμένο μαλλί, οι οποίες δόθηκαν στη δημοσιότητα με Εισαγγελική Διάταξη (01/10) διάρκειας 6μηνών, προέρχονται από τη σήμανση κατά τη σύλληψη του 36άχρονου –σήμερα- Γιώργου Πετρακάκου, στο Βόλο (24/09), μαζί με τη συμβία του και μητέρα των δύο ανήλικων παιδιών τους (5 και 2,5ετών), Μαρία Θεοφίλου, 36 (σσ πρόκειται για την αδελφή του κατάδικου Τάσου Θεοφίλου ο οποίος συμμετείχε στη ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας στην Πάρο (2012)-) και το συνεργό του, Θεόφιλου Ασημακόπουλο, 36 οι οποίοι και έχουν κριθεί προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους.
«Διστομίτες» και στην Πάρο
Τη συμμετοχή των «ληστών του Διστόμου» – Σπύρου Χριστοδούλου, ενδεχομένως και του Γιώργου Πετρακάκου-, μαζί με τουλάχιστον δύο συνεργούς τους, σε σύμπραξη ποινικών με “πυρήνες”- «ληστές του Βελβεντού», «έβλεπαν» υψηλόβαθμοι Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, κατά την διερεύνηση των στοιχείων της αιματηρής ληστείας στη Νάουσα της Πάρου στις 10Αυγούστου το 2012 κατά τη διάρκεια της οποίας εκτέλεσαν τον 53άχρονο οδηγό ταξί, Δημήτρη Μίχα, γαμπρό της αείμνηστης Βίκυς Μοσχολιού όταν επιχείρησε να ανακόψει τη διαφυγή τους.
Ύστερα από έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, προσδιορίζεται και συλλαμβάνεται για τη ληστεία και ανθρωποκτονία στην Πάρο (2012), ο νεαρός αντιεξουσιαστής, Τάσος Θεοφίλου. Καταδικάστηκε σε 25έτη ποινή κάθειρξη, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και ληστεία από κοινού, και του επιβλήθηκε στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων επί πέντε χρόνια, ενώ απαλλάχθηκε από την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς όπως είχε κατηγορηθεί αρχικά, απόφαση για την οποία ο Εισαγγελέας Έδρας, άσκησε έφεση για το σύνολο των κατηγοριών για τις οποίες ο κατηγορούμενος απαλλάχθηκε κατά πλειοψηφία και όχι ομόφωνα.
Σε κείμενό του μέσα από η φυλακή, ο Τάσος Θεοφίλου, έγραφε «είναι καταδικασμένος και εκτίει την ποινή του ως ο άνθρωπος που προσγείωσε για πρώτη φορά ελικόπτερο στο προαύλιο του Κορυδαλλού οδηγώντας δύο κρατούμενους (Β. Παλαιοκώστας, Α. Ριτζάι) στην ελευθερία», για τον καταζητούμενο δραπέτη φυλακών (Ιούνιος 2013) Σπύρο Δραβίλα, ο οποίος εντοπίσθηκε τον περασμένο Ιούνιο κι επέλεξε να αυτοκτονήσει, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη όταν κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής εντόπισαν το κρησφύγετο στο οποίο είχαν καταφύγει μαζί με Χριστοδούλου και Τσιρώνη, στην Ν.Αχγίαλο Μαρνησίας.
Εντόπισαν τους «ληστές του Διστόμου»
Συνακροάσεις και οι «απρόσεκτες» κινήσεις του Ασημακόπουλου, ο οποίος διατηρούσε επαφές με τον Πετρακάκο, οδήγησε το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο πριν από σχεδόν τρεις μήνες στο σπίτι του Βόλου (24/09), στο οποίο διέμενε η οικογένεια Πετρακάκου – Θεοφίλου, όταν μετακόμισαν πριν περίπου ένα μήνα, από το οίκημα ιδιοκτησίας του Ασημακόπουλου στο Μώλο Ραχών Φθιώτιδας, το οποίο και τους είχε παραχωρήσει, όπως καταθέτει ο ίδιος στην απολογία του, «Είμαι παιδικός φίλος με το Γιώργο. Τον αγαπούσα και τον φοβόμουν παράλληλα. Δεν έχω συμμετάσχει ποτέ σε εγκληματική ενέργεια. Το μόνο που έκανα ήταν να νοικιάσω στο Γιώργο το σπίτι στο Μώλο και να του δώσω τα κλειδιά». Ωστόσο ο αποκλειστικός βιοπορισμός του 27άχρονου Θ.Ασημακόπουλου και του 35άχρονου αδελφού του, από τη «χρηματοδότηση» Πετρακάκου, επιβάρυνε την ποινική τους μεταχείριση με την κατηγορία για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, με την αιτιολογία ότι χρήματα των ληστειών που είχαν διαπράξει από κοινού (Γιώργος Πετρακάκος και Νίκος Μαζιώτης), χρησιμοποιήθηκαν για την χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών του Επαναστατικού Αγώνα.
Για το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο της ΕΛΑΣ, στο Γιώργο Πετρακάκο, αποδίδεται ο «σύνδεσμος» στα «συγκοινωνούντα δοχεία» του κοινού ποινικού (Β.Παλαιοκώστα) και του ένοπλου αντάρτικου πόλης (Ν.Μαζιώτη), ενώ τον προσδιορίζουν ως «διαχειριστή» του «επαναστατικού ταμείου», και «τεχνικό σύμβουλο» για την προμήθεια οπλισμού του Επαναστατικού Αγώνα και τη μετεξέλιξής του σε Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.
Σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές έχουν εντοπίσει «επαφές» και «κοινωνικές συναναστροφές» του Γιώργου Πετρακάκου με τον 37άχρονο επικηρυγμένο αντιεξουσιαστή, Μάριο Σεϊσίδη, στην κατοχή του οποίου βρίσκεται το κινητό οπλοστάσιο, το οποίο είχε εντοπιστεί τον Μάρτιο του 2013 σε νοικιασμένο αυτοκίνητο στη Νεάπολη Εξαρχείων. Για τον ίδιο, εκφράζονται εκτιμήσεις του Αντιτρομοκρατικού επιτελείου, «σύμπραξης» των «μαύρων .. Διστομιτών» – μέλη της ομάδα Πετρακάκου, «ληστές του Διστόμου» καθώς και ασύλληπτα μέλη των «ληστών με τα μαύρα»- με συμμετοχή σε δράσεις του εγχώριου ένοπλου αντάρτικου πόλης.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έχει αποδειχθεί με προανακριτικά ευρήματα και κατασχεμένα πειστήρια, η συμμετοχή του Πετρακάκου σε ληστείες προς ενίσχυση του «επαναστατικού ταμείου». Ωστόσο όπως προσδιορίζουν διαρροές της Αντιτρομοκρατικής, ευρήματα και προανακριτικό υλικό, παραπέμπουν σε ενδείξεις προπαρασκευαστικών ενεργειών τρομοκρατικής επανεμφάνισης της Ο.Λ.Α. το άμεσα επόμενο χρονικό διάστημα, με εκτίμηση χρονικού προσδιορισμού μεταξύ Δεκέμβρη και Ιανουαρίου, όπως η οργάνωση έχει επιλέξει να ..»εμφανίζεται».
ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΣ Ε.Π.Ε., για το «ξέπλυμα» των ληστειών..
Ο Γιώργος Πετρακάκος σε μια άλλη έκφανση της «κοινωνικής ζωής του», ως οικογενειάρχης, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών (5 και 2,5 ετών) μαζί με τη σύντροφό του, ήταν ενεργό μέλος σε αυτοδιαχειριζόμενη παιδαγωγική κοινότητα στην Αγριά Βόλου. Συμμετείχαν τακτικά σε δραστηριότητες κουκλοθέατρου, παρασκευή φαγητών και γλυκών, χειροτεχνίες, εκδρομές, παιχνίδια στη φύση και κατασκευές. Σε όσους ..»αδιάκριτους», δήλωνε επιχειρηματίας- επενδυτής.. σε real estate. Τα στελέχη του Αντιτρομοκρατικού επιτελείου εξακρίβωσαν –πρόσφατα- επενδυτικές κινήσεις του Γιώργου Πετρακάκου, σε αγορές ακινήτων, οικοπέδων αγροτεμαχίων και αγροικιών, καθώς και μιας φάρμας στο Φυτώκο Μαγνησίας. Η αγορά του οικοπέδου, σύμφωνα με επιτελικούς Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., έγινε μέσω τρίτου προσώπου του περιβάλλοντος της 36άχρονης συμβίας του, και στη συνέχεια ως δωρεά «πέρασε» στα δύο παιδιά 5 και 2,5 χρόνων του ζευγαριού, ενώ ήταν σε διαπραγμάτευση εξαγοράς μεγάλης έκτασης στη Θεσσαλονίκη.
Όπως «διαφαίνεται» στο Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, είχαν «υποτιμήσει» το Γιώργο Πετρακάκο. Σύμφωνα με διαρροές για τα ευρήματα της προανακριτικής έρευνας που διενεργεί η Αντιτρομοκρατική, ο «κλεφτράκος» εξελίχθηκε στο «ρυθμιστή» της σύμπραξης μεταξύ ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου σε δράσεις του ένοπλου αντάρτικου πόλης (τρομοκρατία) και κακοποιών του κοινού ποινικού. Με τις «επενδύσεις» που πραγματοποιούσε σε αγορές real estate… «ξέπλενε» τα χρήματα των ληστειών εκτιμούν οι Αστυνομικοί.
Ο Γιώργος Πετρακάκος ωστόσο και ενώπιων των Δικαστικών Λειτουργών κατά την απολογία του, υποστήριξε ότι «είχε διακόψει τις ληστείες μετά το Δίστομο» ενώ είχε πάρει απόφαση να γίνει.. «αγρότης για να ζήσει τα παιδιά του». Ωστόσο όπως αναφέρουν διαρροές της Αντιτρομοκρατικής, έχουν προκύψει σοβαρές ενδείξεις συμμετοχής του Γιώργου Πετρακάκου, στις ληστείες της Φαρκαδώνας Τρικάλων και Αμπελώνα Λάρισας, οι οποίες χρονικά ακολουθούν τη ληστείας του Διστόμου.
«Επιχειρησιακό κέντρο»
Χειρόγραφες σημειώσεις και σκαριφήματα αποθηκευμένα σε usb, κατά τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, στο σπίτι του Γ.Πετρακάκου στο Βόλο (24/09), «έδειξαν» το οίκημα-γιαφκα (30/09) στο Μαραθώνα, το οποίο είχε ενοικιάσει πριν σχεδόν δύο έτη – το Σεπτέμβριο του 2013, με προκαταβολή του ετήσιου μισθώματος 4.500€- ο Σπύρος Δραβίλας- ο οποίος αυτοκτόνησε όταν εντοπίσθηκε από την Αντιτρομοκρατική και κλήθηκε να παραδοθεί-, ως μέλος της ομάδας των «μαύρων.. Διστομιτών», καθώς κι ένα ακόμα σπίτι, το οποίο είχε εντοπιστεί τον Σεπτέμβριο του 2014 στη Νέα Μάκρη. Σύμφωνα με διαρροές της Αντιτρομοκρατικής, το οίκημα γιάφκα του Μαραθώνα, εκτιμάται ότι ήταν το «επιχειρησιακό κέντρο» των ληστών της… τρομοκρατίας, των «μαύρων Διστομιτών» στο οποίο οι Πετρακάκος- Τσιρώνης- Δραβίλας και οι συνεργοί τους, εκπονούσαν προπαρασκευαστικά σχέδια, για ποινικές δράσεις και τρομοκρατικές δράσεις (τους) στην Αττική. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες Αστυνομικές διαρροές, το οίκημα το οποίο είχε εντοπισθεί στο Μώλο Ραχών Φθιώτιδας, στο οποίο διέμενε η οικογένεια Πετρακάκου Θεοφίλου, αποτελούσε το «ορμητήριο-καβάτζα» για τα χρήματα από τις «απαλλοτριώσεις» τραπεζών, προς οικονομική διόγκωσης του «επαναστατικού ταμείου», στην περιφέρεια της Κεντρικής Ελλάδας, και για τα όπλα που είχαν στην κατοχή τους ή ήθελαν να «κάψουν», επισημαίνουν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ..

ΟΛΑ στα “σπίτια” και τα “αυτοκίνητα”
Τα τακτικά ταξίδια του Γιώργου Πετρακάκου και της συντρόφου στην Αθήνα, όπως εκτιμάται από το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, είχαν συγκεκριμένο γεωγραφικές συντεταγμένες προσδιορισμού στίγματος – άφιξης και διαμονής-, και με αυτό ως δεδομένο, οι Αστυνομικοί, αναζητούν ένα ακόμα κρησφύγετο, στο λεκανοπέδιο, ενοικιασμένο είτε στα πραγματικά στοιχεία της Μαρίας Θεοφίλου, του Θεόφιλου Ασημακόπουλου ή του αδελφού του, είτε στα στοιχεία των πλαστών ΔΑΤ τα οποία κατασχέθηκαν κατά τις έρευνες, με ενοικιαστή τον Πετρακάκο, στα στοιχεία «Δημήτρης Καπατσώρης» ή «Ελευθέριος Τσαγκαράκης».
Η «εκτεταμένη διασπορά», σύμφωνα με το επιτελείο της ΔΑΕΕΒ, με ενοικιασμένα οικήματα και κατοικίες, αποτελεί πρακτική στους «συνωμοτικούς κανόνες» που τηρούν τα μέλη των ένοπλων οργανώσεων, ώστε να υπάρχει δικλείδα ασφαλείας στο ενδεχόμενο σύλληψης και πρόσβαση σε οπλισμό χωρίς να ανακόπτεται η «πορεία» της οργάνωσης.
Μόνο την τελευταία 8ετία έχουν εντοπιστεί –σύμφωνα με διαρροές του Αντιτρομοκρατικού επιτελείου- περίπου 30 οικήματα τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί ως κρησφύγετα και γιάφκες, για συνεργούς ποινικών και τρομοκράτες, εννέα από τα οποία έχουν ερευνηθεί (μόνο) το τελευταίο πεντάμηνο. Στελέχη του Αντιτρομοκρατικού επιτελείου, από τη ληστεία στο Δίστομο μέχρι και την πρόσφατη επιχείρηση (24/09) έχουν ερευνήσει εννέα επιπλέον οικήματα, στα οποία έχει εξακριβωθεί πρόσβαση στους «μαύρους Διστομίτες» -Σπύρο Χριστοδούλου, Γρηγόρη Τσιρώνη, Γιώργο Πετρακάκο και στον αυτόχειρα σε επιχείρηση της Αντιρομοκρατικής στη μεζονέτα στη Ν.Αγχίαλο Μαγνησίας, Σπύρο Δραβίλα.
Όπως είχε προκύψει από την εξέταση των πειστηρίων στα εργαστήρια της ΔΕΕ της ΕΛΑΣ, ο Σπύρος Χριστοδούλου είχε ενοικιάσει διαμέρισμα σε πολυκατοικία της Μιχ.Βόδα το οποίο έβαψε πριν αποχωρήσει ώστε να αποκρύψει την «παρουσία» όσων είχαν περάσει από το διαμέρισμα. Στα Άνω Λεχώνια και στο Ν.Κόσμο, είχε ενοικιάσει σπίτια ο Γρηγόρης Τσιρώνης, ενώ ο Γιώργος Πετρακάκος διατηρούσε την αγροικία του Θ.Ασημακόπουλου στο Μώλο Ραχών Φθιώτιδας, και διέμενε στο Βόλο, ενώ είχε ενοικιάσει ένα ακόμα οίκημα στο Φυτόκο Πηλίου. Ο αυτόχειρας Σπύρος Δραβίλας στα στοιχεία ενός 60άχρονο φίλου του, είχε ενοικιάσει την κατοικία στη Ν. Αγχίαλο Βόλου, ενώ σε πλαστά στοιχεία, είχε ενοικιάσει τη μονοκατοικία στο Μαραθώνα και τη μεζονέτα στην οδό Ρούμελης 15 στη Ν. Μάκρη. Ο ιδιοκτήτης της κατοικίας, μεσίτης στο επάγγελμα, είχε μεταφέρει στους Αστυνομικούς το «ενδιαφέρον» του Σπύρου Δραβίλα, ενασχόλησής του με το real estate, αφού ήθελε να «συνεταιριστεί» μαζί του, και να λειτουργήσουν, μεσιτικό γραφείο στην περιοχή.
Αυτοκίνητα και δίκυκλα στο μικροσκόπιο της ΔΕΕ
Όπως εξακριβώθηκε, από τα 9οχήματα στο γκαράζ του «επιχειρησιακού κέντρου» στο Μαραθώνα, ένα τζιπ, ένα φορτηγάκι και δύο μοτοσυκλέτες, εξετάζεται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ, για γενετικό υλικό και αποτυπώματα ώστε να εξακριβωθεί αν ταυτοποιούνται με γνωστά και άγνωστα άτομα, καθώς και αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε ενέργειες, για τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (Ο.Λ.Α.) και ο Επαναστατικός Αγώνας (ΕΑ). Το μαύρο τζιπ, φέρεται να έχει «απαλλοτριωθεί» από τη Θεσσαλονίκη το 2007, σε «παρτίδα» οχημάτων για λογαριασμό του Βασίλη Παλαιοκώστα. Όχημα με τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά, έχει καταγραφεί στην τρομοκρατική επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβη στις 30 Δεκεμβρίου 2013, στο οποίο είχε προσαρμοστεί αστυνομικός φάρος όμοιος με αυτόν που εντοπίσθηκε στο αγρόκτημα στο Μώλο Ραχών Φθιώτιδας. Ενώ φορτηγάκι με την ίδια περιγραφή είχε χρησιμοποιηθεί και στην επίθεση στην Ισραηλινή Πρεσβεία στις 12 Δεκεμβρίου 2014, με μαρτυρίες να αναφέρουν «ότι «έφερε Αστυνομικό φάρο».
Την επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα, στην Τράπεζα της Ελλάδος στις 10 Απριλίου 2014, ανέλαβε ο Επαναστατικός Αγώνας. Στις κάμερες ασφαλείας, είχε καταγραφεί μέλος του επιχειρησιακού βραχίονα της οργάνωσης, με μοτοσικλέτα στα τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με αυτή που εντοπίσθηκε στο «γκαραζ των μαυρων Διστομιτών» στο Μαραθώνα, να παραλαμβάνει από την οδό Αμερικής τον οδηγό του παγιδευμένου αυτοκινήτου, μετά την πυροδότησή του, ελάχιστα πριν σημειωθεί η έκρηξη. Πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. προσδιόριζαν τότς, οδηγό του οχήματος, το Νίκο Μαζιώτη, και συνεργό του, ως αναβάτη στην μοτοσυκλέτα διαφυγής, το Γιώργο Πετρακάκο.
Β.Παλαιοκώστας “Consulting” ..στο «σχέδιο απαγωγή»
Η πιθανή εμπλοκή του επικηρυγμένου καταζητούμενου ποινικού τρομοκράτη δραπέτη φυλακών Βασίλη Παλαιοκώστα, στο «σχέδιο απαγωγής» έχει εκφραστεί έντονα από Ανώτατους Αξιωματικούς της ΕΛΑΣ.
Σύμφωνα με Αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, στους οποίους έχει ανατεθεί να εντοπίσουν τα ίχνη και να συλλάβουν τον επικηρυγμένο δραπέτη, κατάδικου ποινικού τρομοκράτη Βασίλη Παλαιοκώστα, από τις αρχές του έτους, είχε πραγματοποιήσει συναντήσεις τουλάχιστον 2- 3συναντήσεις με το Γιώργο Πετρακάκο, στη Βόρεια Ελλάδα και την Ήπειρο, για την προετοιμασία ..»σχεδίου απαγωγής». Οι επαφές όπως υποστηρίζεται από τις ίδιες πηγές, είχαν γίνει τον περασμένο Απρίλιο και Μάρτιο, αλλά και μετά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στη Ν. Αγχίαλο Μαγνησίας, κατά την οποία συνελήφθησαν οι καταζητούμενοι Σπ. Χριστοδούλου, Γρ,Τσιρώνη ενώ ο Σπύρος Δραβίλας, επέλεξε την αυτοχειρία για επαναπροσδιορισμό των κινήσεών τους. Ήταν αυτές οι πληροφορίες, που στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, τον περασμένο Φεβρουάριο, είχαν παρουσία στην περιοχή Κατσικά των Ιωαννίνων, στην οποία ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες εντοπισμού του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής, Βαγγέλης Γιακουμάκης, ο οποίος εντοπίσθηκε νεκρός.

“Ημερολόγιο απαγωγής” με προγραφές στόχων

Όπως είχε διακριβωθεί κατά την εξιχνίαση της απαγωγής του εφοπλιστή Γιώργου Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη, τον Ιούνιο του 2008, είχε προκύψει η συνεργασία με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Πετρακάκος. Η ανάλυση του χειρόγραφου «ημερολόγιου απαγωγής» το οποίο κατασχέθηκε μεταξύ των ευρημάτων στο σπίτι της Λ.Μαραθώνος στο Μαραθώνα, από γραφολόγους των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛΑΣ, έχει δείξει έναν συντάκτη. Οι επιστημονικοί συνεργάτες της ΔΕΕ, παραθέτουν δείγματα υπογραφών και γραφικού χαρακτήρα, ατόμων τα οποία έχουν απασχολήσει τις Αρχές σε ποινικές δράσεις προς «διευκόλυνση» του ένοπλου αντάρτικου πόλης, ώστε να προσδιορίσουν το συντάκτη του χειρογράφου προγραφών. Αστυνομικές διαρροές, διαβλέπουν ωστόσο, τη «συμβουλευτική επιρροή» του Βασίλη Παλαιοκώστα η οποία είναι εμφανής στις σελίδες και στις λεπτομέρειες όπως περιγράφεται το «σχέδιο απαγωγής» στις προγραφές γόνων επιχειρηματικών και εφοπλιστικών οικογενειών. Ένα σενάριο το οποίο ωστόσο δεν μπορεί να αποδειχτεί, είναι ο συντάκτης του «ημερολογίου απαγωγής» να ήταν ο Σπύρος Δραβίλας, ο οποίος αυτοκτόνησε για να αποφύγει τη σύλληψη από κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, στη μεζονέτα στη Ν.Αγχίαλο Μαγνησίας.
Στο σημειωματάριο έχουν καταγραφεί περίπου 25 – 30άτομα εφοπλιστές και γόνοι εφοπλιστικών οικογενειών, με εγγραφές σε χειρόγραφες σημειώσεις, στο οποίο υπάρχουν καταχωρημένες πληροφορίες, σε τρεις θεματικές ενότητες, στην «ατζέντα», στο «profiling» και στις «επιμέρους πληροφορίες».
Στην «ατζέντα» υπάρχουν εγγραφές στα στοιχεία εφοπλιστών και επιχειρηματιών, για τον κάθε «στόχο» ξεχωριστά, με διευθύνσεις διαμονής και εργασίας, ενώ στην καταχώριση «profiling» καταγράφονται προσωπικά στοιχεία επιλεγμένων «στόχων» για δραστηριότητες κι επαφές που διατηρούσαν και το «πρόγραμμα» το οποίο ακολουθούσαν, τις μετακινήσεις τους, αναλυτική περιγραφή με τις «ώρες τους» την αναχώρηση και την άφιξη από και προς την κατοικία και τις επιχειρήσεις τους. Σε άλλες αναγραφές στο «ημερολόγιο απαγωγής», στη θεματική ενότητα με τις «επιμέρους πληροφορίες» υπάρχει αναλυτική περιγραφή για επιλεγμένους «στόχους» τους εφοπλιστικού λόμπυ, με καταχώρηση για τα αντίμετρα ασφαλείας τους συνοδούς και τα συνοδευτικά που έχουν μαζί τους, τους κανόνες ασφαλείας που ακολουθούν και τις κινήσεις τους. Στο «ημερολόγιο απαγωγής», υπάρχουν εγγραφές με αναλυτικές οδηγίες για τα στάδια της απαγωγής, από την αρπαγή, την παράνομη παρακράτηση, τις επικοινωνίες (χρονικά) και τη διαδικασία επικοινωνίας (των δραστών) με την οικογένεια, τις κινήσεις τους, μέχρι την καταβολή των λύτρων και την απελευθέρωση του θύματος.
Από τα ευρήματα στο οίκημα- «κέντρο επιχειρήσεων» του Μαραθώνα, σε συνδυασμό με χάρτες οι οποίοι κατασχέθηκαν στο σπίτι του Ασημακόπουλου στον Μώλο Ραχών Φθιώτιδας, σύμφωνα με διαρροές της Αντιτρομοκρατικής, προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις σύμπραξης ποινικών και της ομάδας των (νέο)τρομοκρατών στην υλοποίηση του «σχεδίου απαγωγής». Κατά το παρελθόν, σε έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, στις οποίες είχαν συλληφθεί μέλη της ΣπΦ, σε οίκημα στην Ν.Ιωνία Μαγνησίας είχε κατασχεθεί βιντεοληπτικό και φωτογραφικό υλικό αποθηκευμένο σε usb με καταγραφές τραπεζικών υποκαταστημάτων,με τους Αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, να εκτιμούν ότι πρόκειται για προπαρασκευαστικές ενέργειες είτε για ληστείες, είτε προετοίμαζαν «σχέδιο απαγωγής» των Διευθυντών υποκαταστημάτων τραπεζών. Στο ίδιο διαμέρισμα, είχε κατασχεθεί «προσχέδιο απαγωγής» Διευθυντή υποκαταστήματος τράπεζας της πόλης του Βόλου, στον οποίο οι δράστες θα ήταν μεταμφιεσμένοι με στολές Αστυνομικών. Βιντεοληπτικό υλικό καταγραφής τραπεζικών υποκαταστημάτων, είχε κατασχεθεί και στο διαμέρισμα του Τ.Θεοφίλου στην πόλη της Λαμίας, ο οποίος ως.. ποδηλάτης είχε βιντεοσκοπήσει με μικροκάμερα, το κεντρικό υποκατάστημα της ΕτΕ στην πόλη, ενώ στο διαμέρισμα της οδού Σαπφούς στην Καλλιθέα, κατασχέθηκαν καταγεγραμμένες αναφορές και παρακολουθήσεις… 29 διευθυντών τραπεζών σε Αττική και επαρχία.