Γιατί, όταν γράφουμε για τους άλλους, οφείλουμε να παραθέτουμε και τα δικά μας όταν προκύπτουν..

Ένα επαγγελματικό δικαστήριο με οδήγησε στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και εξελίχθηκε με προσαγωγή στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης και σύλληψη στο πλαίσιο του αυτοφώρου

Η εκδίκαση αναφορικά με δημοσίευμα του 2015(!) είχε προσδιοριστεί στο Ά Μονομελές Πρωτοδικείο, με δικάσιμο την 17η Νοεμβρίου 2021, και επέλεξα να παραστώ αυτοπροσώπως στην ακροαματική διαδικασία.

Κατά την είσοδό μου στο κτήριο των Δικαστηρίων της πρώην Σχολές Ευελπίδων, έγινε ο υγειονομικός έλεγχος και τοποθέτησα το backpack μου στον έλεγχο των XReys, μέσα στο οποίο έχω ένα τσαντάκι με προσωπικά έγγραφα ταυτοπροσωπίας και αντικείμενα. Ο Αρχιφύλακας της πύλης των Δικαστηρίων μου ζητάει να δει το περιεχόμενο της τσάντας μου καθώς “διέκρινε κάτι στην μπροστά αριστερή πλευρά” της τσάντας μου και ήθελε να το ελέγξει.

Άνοιξα την επαγγελματική μου τσάντα και στο εσωτερικό είχα το τσαντάκι, μέσα στο οποίο είχα ένα αναμνηστικό εξάρτησης απο επιχειρησιακή ομάδα της ΕΛΑΣ, από ρεπορτάζ σε προγενέστερο χρόνο, το οποίο είχα ξεχάσει στο τσαντάκι που χρησιμοποιώ για outdoor δραστηριότητες, καθώς σε άλλη θήκη είχα ένα μαχαίρι το οποίο αποτελεί εξοπλισμό σε διασώσεις- ναυαγοσωστικές καλύψεις.

Όπως ενημέρωσα τον Αρχιφύλακα Πύλης θα μπορούσε να κρατήσει τα αντικείμενα καθώς στο γραφείο του υπήρχαν και άλλα τέσσερα κατασχεμένα μαχαίρια και σουγιάδες, ωστόσο μετά από τηλεφωνική ενημέρωση του Αξιωματικού της Ασφάλειας των Δικαστηρίων, με ενημέρωσε ότι θα κληθεί περιπολικό για προσαγωγή μου στο ΑΤ Κυψέλης, όπως και έγινε. Με την ενημέρωση για την υπόθεση μου, από Υπασπιστήρια και γραφεία της ΓΑΔΑ και της ΔΑΑ, κατά την παραμονή μου στο Αστυνομικό Τμήμα εξέφρασαν “ιδιαίτερη σπουδή” για τη σύλληψη μου και για την υπόθεση. Με την απολογία μου συντάχθηκε δικογραφία για “παράβαση του Ν.Περι Όπλων” και διαβιβάστηκε η υπόθεση στον Εισαγγελέα.

Κι επειδή οφείλω να παραθέσω όλα τα δεδομένα, και λόγω της ημέρας (17η Νοέμβρη) αν και δύσκολη για τα πληρώματα της ΕΛΑΣ και το ένστολο προσωπικό της, τόσο το πλήρωμα της Άμεσης Δράσης που κλήθηκε για τη μεταγωγή όσο και ο αναπληρωτής και εκτελών χρέη Αξιωματικού Υπηρεσίας στο ΑΤ Κυψέλης, με απόλυτη κατανόηση στης κατάστασης, έπραξαν ως όφειλαν αν και τα τηλέφωνα ήταν καταιγιστικά προς …” ενημέρωση για την υπόθεση” απο τα Υπασπιστήρια των ανωτέρω Υπηρεσιών.

Αυτά, γιατί όταν γράφουμε για τους άλλους οφείλουμε να παραθέτουμε και τα δικά μας όταν προκύπτουν..

Αλεξίου Νάντια