Γιάννης Πανούσης: “Ξέρουμε τους κουκουλοφόρους της Νομικής.. Έχουμε πόλεμο με τους αναρχικούς”

Από την ημέρα αλλαγής της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η στάση των Αστυνομικών απέναντι στους αντιεξουσιαστές που προκαλούν επεισόδια, βανδαλισμούς, και προβαίνουν σε καταλήψεις. Ωστόσο με συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα (29/03) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, προαναγγείλει αλλαγές στην επιχειρησιακή αντιμετώπιση.


image

Την πρόθεσή του, να παραδώσει ο αρμόδιος Υπουργός στον Πρωθυπουργό φάκελο με τον συνολικό απολογισμό “δράσης και βιαιοτήτων” της τελευταίας διετίας, ενω διαπιστώνει τη θέση πως “εδώ δεν έχουμε να κάνουμε μ’ ένα μοντέλο που τους βλέπει να σπάνε και να καίνε και λέμε >. υπάρχει και ένα όριο”.
Ο Γιάννης Πανούσης προειδοποιεί ότι “αν συνεχίσουν, είναι δεδομενο ότι η Αστυνομία δεν μπορεί ν’ αφήσει αυτά τα πράγματα ατιμώρητα, καθώς είναι κομμάτι της δημοκρατίας και η ασφάλεια του πολίτη είναι ένα αίτημα γενικό. Αν αυτοί θεωροί ότι είμαστε σε πόλεμο τότε η Δημοκρατία, οι δομές της, η αστυνομίας και τα δικαστήρια θα κάνουν τη δουλειά τους. Δεν θ’ αφήσουμε να καεί όλη η Αθήνα λέγοντας ότι παλιά καιγόταν και ο Πειραιάς”.
Για την κατάληψη και τους βανδαλισμούς στη Νομική διευκρίνισε “Πρέπει να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομα τους. Συλλάβαμε δύο. Ένα ζευγάρι από την Θεσσαλονίκη. Οι υπόλοιποι είναι όλοι ταυτοποιημένοι και θα μπουν στη δικογραφία”.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” που κυκλοφορεί αύριο (29/03).

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport