ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Το DNA και το τηλεφώνημα, που εξετάζουν οι Αρχές, για τον προσδιορισμό των συνθηκών θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας, εξετάζεται το μαχαίρι που εντοπίσθηκε δίπλα στη σορό του 20άχρονου Ρεθυμιώτη σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, ενώ κι ενα τηλεφώνημα “μυστήριο” λίγο πριν την εξαφάνισή του ερευνάται από τις Αρχές.

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων της σορού του 20χρονου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, και οι τοξικολογικές εξετάσεις που έχει παραγγείλει ο καθηγητής Ιατροδικαστικής Θεόδωρος Βουγιουκλάκη, ο οποίος διενήργησε τη νεκροτομή στη σορό.
Η ολοκλήρωση των ειδικών εξετάσεων αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ πιο σύντομα θα ολοκληρωθεί η εξερεύνηση στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, στο μαχαίρι το οποίο εντοπίσθηκε κοντά στη σορό του 20άχρονου, δείγματα απο ρούχα του Βαγγέλη, καθως και σε αντικείμενα στον περιβάλλοντα χώρο του εντοπισμού τη σορού, και από δείγματα που έχουν ληφθεί από το έδαφος, στο σημείο που βρέθηκε.
Τα εργαστήρια αναμένεται να δώσουν απαντήσεις, στο αν το μαχαίρι, είναι αυτό το οποίο χρησιμοποίησε ο 20άχρονος αυτόχειρας, όπως προσδιορίζεται κατά την ιατροδικαστική έκθεση, αν δηλαδή εντοπίζεται DNA, του Βαγγέλη Γιακουμάκη καθώς και αν προκύψει DNAκό υλικό αλλού προσώπου, δεδομένο, που θα ανατρέψει τα μέχρι στιγμής δεδομένα της αυτοχειρίας του Ρεθυμιώτη σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής.
Τυπικά η ιατροδικαστική έκθεση δεν έχει ολοκληρωθεί ενώ και η δικογραφία γαι την υπόθεσηβίου εξετάζει η Υ/Δ Ασφάλειας Ιωαννίνων, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των εξειδικευμένων εξετάσεων ενω σγνεχιζεται η λήψη και νέων επιπρόσθετων καταθέσεων μαρτύρων.
«Εξετάζεται κάθε ενδεχόμενο, ενώ ερευνάται και το ενδεχόμενο να προκύψει DNA εκτος του 20άχρονου ή άλλο εύρημα από τις ιστολογικές, από το οποίο μπορεί να προκύπτει κάποιου είδους κακοποίηση, που θα αλλάξει τη βάση των ερευνών» αναφέρουν πηγές της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων και υψηλόβαθμοι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση. Επισημαίνεται ωστόσο, ότι το χρονικό διάστημα των 38ημερών-από τη δήλωση εξαφάνισης (06/02) έως τον εντοπισμό του (15/03)- είναι πολύ μεγάλο και το ενδεχόμενο αλλοίωσης τέτοιων δεδομένων είναι πολύ πιθανό.
Οι ίδιες πηγές εκφράζεται η άποψη, ότι τα αποτελέσματα των εξειδικευμένων εργαστηριακών εξετάσεων, αναμένεται να δώσουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις συνθήκες θανάτου του Βαγγέλη και για τις ώρες που προηγήθηκαν.
Οι έρευνες ωστσόσο συνεχίζονται, με συγκεκριμένη στόχευση στον εντοπισμό και τον προσδιορισμό όλων όσων με τους οποίους ήρθε σε επαφή για τελευταία φορά ο 20άχρονος, καθώς και η εξακρίβωση στο αν πήγε μόνος του έως το σημείο που εντοπίστηκε νεκρός.
Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., αποκαλύπτουν πως από την άρση απορρήτου των επικοινωνιών, εντοπίζεται ένα τηλεφώνημα, πολύ κοντά χρονικά στις ώρες εξαφάνισής του Βαγγέλη Γιακουμάκη, το οποίο εξετάζεται ως προς το περιεχόμενο της επικοινωνίας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport