Αποκάλυψαν τη ..«Μαφία της Γούνας»

Χτυπούσαν νταλίκες στις Εθνικές Οδούς, ως “Αστυνομικοί” αφαιρούσαν το εμπόρευμα, ενώ κρατούσαν παράνομα πρόσκαιρα τους οδηγούς.

Η «Μαφία της Γούνας» εντόπιζε νταλίκες στις Εθνικές Οδούς έμφορτες με γουναρικά, παριστάνοντας τους αστυνομικούς “έστηναν” σκηνικό ελέγχου, και λήστευαν τους οδηγούς.

image

Τα μέλη της σπέιρας, ακινητοποιούσαν τους οδηγούς, τους δέσμευαν και τους παρακρατούσαν πρόσκαιρα ενώ οι συνεργοί τους, αφαιρούσαν το εμπόρευμά τους μαζί με το επικαθήμενο. Στις Αρχές η τελευταία καταγγελία για επίθεση σε βάρος οδηγού νταλίκας, καταγράφεται τον Οκτώβριο του 2014, με τα μέλη της σπείρας να έχουν αποσπάσει 1.000 κομμάτια γούνες αξίας περίπου 700.000 ευρώ, εμπόρευμα το οποίο στη συνέχεια επιχείρησαν να προωθήσουν προς της Ρωσία. Το βρέως τύπου όχημα, είχε εντοπισθεί εγκαταλελλειμμένο, στην περιοχή της Ριτσώνας, με τους δράστες να έχουν αποσπάσει τον τράκτορα έμφορτο με τα γουναρικά.

Τα 1.000 κομμάτια γούνας, ήταν «επιστροφές» από καταστήματα της Κρήτης στην έδρα της Καστοριάς. Κατά την έρευνα του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής εντοπίσθηκαν περίπου 300 κομμάτια γούνες σε περιοχή της Αττικής ενώ το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων εντοπίσθηκε σε περιοχή της Κατερίνης.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport

Το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνέλαβαν πέντε από τα μέλη της σπείρας από το Καζακστάν, τα οποία διαπιστώνεται ότι έχουν συμμετοχή σε τουλάχιστον μια επίθεση και ληστεία σε βάρος οδηγού νταλίκας έμφορτη με γούνες. Η έρευνα της Αστυνομίας, βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να εξακριβωθούν και να εξιχνιαστούν και άλλες τυχόν αρπαγές φορτίων, από τα μέλη της σπείρς ή από συνεργούς τους, καθώς εξετάζεται και το ενδεχόμενο εσωτερικής πληροφόρησης προς τους δράστες για τα δρομολόγια που ακολουθούσαν οι διαμεταφορείς.