ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Καταγραφές βίας σε κινητά και εκβιασμό σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ

Βίντεο στα οποία καταγράφονται περιστατικά άσκησης βίας από σπουδαστές ενάντια στο Βαγγέλη, με τα οποία ενδέχεται να τον εκβίαζαν εξετάζονται από την ΕΛΑΣ, στα κινητά σπουδαστών της Γαλακτοκομικης Σχολής.

Το ημερολόγιο «ποινολόγιο» της Γαλακτοκομικής Σχολής, εξετάζεται σχολαστικά απο την ΕΛ.ΑΣ. και την επιτροπή ελέγχου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για περιστατικά τα οποία διαπιστώθηκε και έχουν καταγγελθεί, με επίμεμπτες συμπεριφορές σπουδαστών, αλλά και σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Αντίγραφα περιλαμβάνονται στη δικογραφία και στην ΕΔΕ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ έχει κατατεθεί αίτημα πραγματογνωμοσύνης στο ενδεχόμενο αλλοιώσεων στις εγγραφές.
Από τον έλεγχο στο μαχαίρι που εντοπίσθηκε κοντά στη σορό του 20άχρονου Ρεθυμιώτη φοιτητή, από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, δεν εντόπισαν αποτυπώματα, ούτε καν του Βαγγέλη, διαπίστωση που οδηγεί σε αλλοιώσεις στοιχείων, από τη μεγάλη χρονική παραμονή 38ημερών της σορού, σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης, έως τον εντοπισμό (15/03-07.40), λόγω των καιρικών συνθηκών, και της έκθεσης στο αγροτεμάχιο, τα οποία  προκαλούν απαισιοδοξία για DNA.
Αστυνομικές πηγές και πηγές του Υπουργείου Ανάπτυξης, επισημαίνουν πως διαπιστώνεται ότι κάποια από τα ακραία περιστατικά με στόχο τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, έχουν αποτυπωθεί σε βίντεο και φωτογραφίες σε κινητά τηλέφωνα των όσων συμμετείχαν και οι οποιοι κατέγραφαν τα κατορθώματά τους. Υπάρχουν κάποιες αναφορές ότι ο 20άχρονος δεχθεί εκφοβισμό- και λεκτικά- για δημοσιοποίηση των video σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Από το «ποινολόγιο» προκύπτουν επίσης τρία ακόμη άγνωστα περιστατικά με πρωταγωνιστή τουλάχιστον έναν από την παρέα των Κρητών σπουδαστών της Γαλακτοκομικής Σχολής.
Όπως περιγράφεται σε καταθέσεις προσωπικού της σχολής και σπουδαστών, πριν από περίπου ένα χρόνο, υπό την επήρεια μέθης, ο συγκρκριμένος σπουδαστής έκοψε σχεδόν όλα τα δέντρα που υπήρχαν στο προαύλιο της Σχολής. Σε άλλη περίσταση, μέλη της παρέας των Κρητών, διασκεδάζοντας σε νυχτερινό μαγαζί, προκάλεσαν φθορές αφού προηγουμένως αντιπαρατέθηκαν λεκτικά με το προσωπικό του καταστήματος, έφυγαν χωρίς να πληρώσουν τον λογαριασμό. Ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου επικοινώνησε με τον διευθυντή της Σχολής, περιγράφοντας όσα συνέβησαν και ζήτησε την αποζημίωση για τις επισκευές τών ζημιών και την πληρωμή του λογαριασμού.
Ενώ πάλι υπό την επήρεια μέθης, ένας άλλος από τους σπουδαστές έσπασε το δωμάτιο της εστίας, ενώ σε άλλο περιστατικό είχε σχεδιάσει το χάρτη της Κρήτης, έγραψε μαντινάδες στους τοίχους της Σχολής. Ήταν το περιστατικό για το οποίο στην αποτροπή αποβολής του σπουδαστή από τη Γαλακτομική Σχολή, υπήρξαν πολιτικές παρεμβάσεις .

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport