ΔΔΗΕ: Δύο φοιτητές κι ένας 50άχρονος αντιεξουσιαστής, οι χρήστες του διαδικτύου που ανήρτησαν τα υβριστικά σχόλια σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Δύο φοιτητές κι ένας 50άχρονος προσδιορίσθηκαν και ονομαστικοποιηθηκαν οι κατηγορίες για τα υβριστικά σχόλια κατά του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Σε βάρος τους έχει σχηματισθεί δικογραφία, ενώ για τον 50άχρονο ο οποίος έχει στο παρελθόν απασχολήσει τις Αρχές, αναζητείται για να συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Δύο φοιτητές από Αθήνα, και Μυτιλήνη- Φ.Σ.24ων ετων και μεταπτυχιακός φοιτητής Ε.Τ. 28χρόνων- και ο 50άχρονος Ν.Α. απο Θεσσαλονίκη, ταυτοποιήθηκαν ως οι χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι ανήρτησαν σε ιστολόγια (blog’s) υβριστικά σχόλια για το Βαγγέλη Γιακουμάκη (15/03) λίγες ώρες από τη στιγμή που εντοπίσθηκε η σορός του, στον Κατσικά Ιωαννίνων.
Για τους δύο φοιτητές δεν έχει προκύψει η οποιαδήποτε σχέση είτε με την Κρήτη, είτε με τα Γιάννινα, ενώ δεν έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές, κινήθηκε τακτική διαδικασία, αφού έχει παρέλθει το αυτόφωρο. Ωστόσο για τον 50άχρονο, ο οποίος προσδιορίζεται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις Αρχές για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα-βιασμό, ληστεία, παράνομη οπλοφορία-οπλοκατοχή κ.α-.  Ο αρμόδιος Εισαγγελέας, του άσκησε ποινική δίωξης για απήθεια, όταν Αστυνομικοί οι οποιοι τον εντόπισαν στο σπίτι του, και επιχείρησαν τη σύλληψή του, διέφυγε και αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
Τα στοιχεία των τριών ατόμων διαβιβάστηκαν από τη Google (20/03) στη ΔΔΗΕ. Κατά την έρευνα, προέκυψαν τουλάχιστον 8 ηλεκτρονικές ταυτότητες διευθύνσεων στη Google και το Twitter, μέσω των οποίων δημοσιοποιήθηκαν τα υβριστικά κείμενα κατά του 20άχρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Στη μια το μεσημέρι (20/03) επίσημες ανακοινώσεις για την πορεία της έρευνας θα παραχωρήσει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Α/Β Κλεάνθη Παπαγιαννόπουλο, και τον προϊστάμενο της ΔΔΗΕ.
Οπως διαπιστώθηκε κατα την προανάκριση, σχεδόν τρεις ώρες, από την πρώτη ανάρτηση (15/03-13.00), το ιστολόγιο (blog) “πέφτει”, με τους διαχειριστές της να προσπαθούν να κρύψουν τα ηλεκτρονικά τους ίχνη, όταν χρήστες του διαδικτύου εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους.
Από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας Ηλία Ζαγοραίο,  ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη (18/03) για τους υβριστές blogger’s για πρόκληση τέλεσης κακουργήματος που τελείται από μίσος, προκειμένου η Google και το Twitter να παρέχουν τα στοιχεία των χρηστών του διαδικτύου, και σχηματίσθηκε δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Σύμφωνα με το Νομικο πλαίσιο λειτουργίας της Google, η εταιρεία αίρει το απόρρητο όταν αποστέλλεται αίτημα που αφορά κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport