“Για τον διορισμό Αντιστρατήγου δημιουργήθηκε κενή θέση .. ΟΧΙ όμως και για τη γυναίκα ή το παιδί του Αστυνομικού που θυσιάστηκε”

Ανακοίνωση του ΣΕΦΕΑΑ μετά τις κρίσεις της ΕΛΑΣ που ολοκληρώθηκαν για την ηγεσία του Σώματος θέτει το ερώτημα για το ΠΔ με το οποίο τοποθετήθηκε ο 6ος Αντιστράτηγος σε αντιδιαστολή με τις περιπτώσεις Αποκατάστασης μελών οικογενειών θανόντων Αστυνομικών ένα ώρα καθήκοντος.

Ολοκληρώνεται ήδη στην Ελληνική Αστυνομία η περίοδος του «αστερισμού των κρίσεων», κύριο συστατικό της οποίας, όπως κάθε χρόνο είναι η “μαγειρική ” συνταγή της πολιτικής ευνοιοκρατίας και δευτερευόντως της αντικειμενικής κρίσης των αξιών και ικανοτήτων, σύμφωνα με τις διαρθρωτικές προτάσεις του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α για κρίσεις με εργαλεία το δια επαγγελματικού βίου αποτύπωμα κάθε αξιωματικού σε σχέση με προσόντα, ικανότητες και χαρίσματα .
Με έκπληξη όμως είδαμε, τον από 20/01/2017 Προεδρικό Διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο, εκτός των άλλων, αυξάνονται κατά μια οι οργανικές θέσεις του αστυνομικού προσωπικού για το βαθμό Αντιστρατήγου της Αστυνομίας και μειώνονται κατά δύο, για το βαθμό του Υπαστυνόμου!
Ουσιαστικά δηλαδή, διορίζεται ένας ακόμα Αντιστράτηγος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, σε σχέση με το απασχολούμενο για το πρόσωπο αυτό, προσωπικό (Στελέχωση γραφείου, οδηγοί, συνοδεία κ.λ.π), διατηρώντας ταυτόχρονα άθικτο τον αριθμό Υποστρατήγων, Ταξιαρχών και λοιπών ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών, θυσιάζοντας όμως δύο θέσεις χαμηλόβαθμων αξιωματικών! Σε καμιά περίπτωση δεν επιθυμούμε η κριτική μας να συνδεθεί με τα πρόσωπα, τα οποία σεβόμαστε και υποληπτόμαστε σε απόλυτο βαθμό.
Τα παραπάνω ίσως να μην διαπερνούσαν τόσο ισχυρά τις λεπτές χορδές της ευαισθησίας του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α, αν δεν διατηρούνταν η απαράδεκτη και άδικη στάση της Ηγεσίας να στερείται το διορισμό η σύζυγος ή το τέκνου θανόντος κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής Αστυνομικού, με την εντελώς προσχηματική δικαιολογία ότι “στον οικείο φορέα δεν υφίσταται κενή οργανική θέση”!!!
Προκύπτει αβίαστα και εύλογα το ερώτημα:
για τον διορισμό Αντιστρατήγου δημιουργήθηκε η κενή οργανική θέση με την ταχύτατη διαδικασία του Προεδρικού Διατάγματος, ενώ για τη γυναίκα ή το παιδί του αστυνομικού που θυσιάστηκε στην Αστυνομία δεν μπορεί να δημιουργηθεί;

Μετά ταύτα, για ακόμη μια φορά, χωρίς να αμφισβητούμε κανενός την ηθική και ευαισθησία και χωρίς να στοχοποιούμε πρόσωπα, ζητούμε από την Ηγεσία να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, προστατεύοντας και τους απλούς χαμηλόβαθμους αστυνομικούς, που εξ αιτίας των θυσιών και των κόπων τους, απολαμβάνει το κοινωνικό σύνολο τα αγαθά της κοινωνικής ειρήνης και δημόσιας ασφάλειας.
Ζητούμε, χωρίς υπεκφυγές και χρονοτριβή να κατατεθεί άμεσα η τροπολογία που έχουμε ήδη προτείνει και αποκαθιστά εν μέρη τις οικογένειες των θυμάτων συναδέλφων μας .

Για το ΔΣ